Ordás joghurtgolyók mentával és citromfûvel
sponsored links
Egy hete készült ez a finomság, még mindig a nagymarosi piacon vett alapanyagokból. Volt még fél liter házi joghurt és húsz deka orda (sima, tehéntejbõl készült), amit a kecskeordás palacsinta sikere után mindenképp édességhez szerettem volna felhasználni. Pontos arányokat nem tudok írni, de adja magát a dolog. A joghurtot egy konyharuhába öntöttem, szûrõbe tettem és másfél napra a hûtõbe tettem lecsepegni, isteni, sûrû savanykás krémsajt lett belõle. Egy részét Regina rögtön megette egy kanál mézzel elkeverve, a többit sósan, zöldfûszerekkel akartam felhasznáni, de annyira finom volt mézzel, hogy maradtam én is emellett. Gyorsan összekombináltam gondolatban az ordával, így születtek végül ezek a golyók, és belekerültek a ...