Ordas nagy finomság
sponsored links
Tudjátok mi az az orda? Amilyen rosszat sejtetõen hangzik elsõre, annyira finom, hiszen ez egy tejsavóból készült friss sajt, talán legjobban a ricottához tudnám hasonlítani. Ma tehát egy ordás desszerttel jövök, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül és akár egy hétköznapi vacsi után is ideális zárás lehet.
Sajnos nem sok helyen lehet ordát beszerezni, ezért ha nem kaptok sehol, akkor lehet jó minõségû túróból is készíteni az alábbi desszertet, de azért az igazi mégiscsak az orda. Én a kedvenc piacomon szoktam venni egy vidéki sajtkészítõtõl, aki, ha meglát már messzirõl integet, hogy hozott friss ordát.
Sosem tudok ellenállni neki és már útközben hazafelé kattog is az agyam, hogy mit csináljak belõle. Nagyon sokszor úgy ahogy van, megesszük friss kenyérrel és olíva olajjal. Ha egyáltalán nincs semmi ötlet, akkor mehet akár a palacsintába is tölteléknek, vagy persze készíthettek belõle ilyen finomságot is mint ez!
Túró Rudi pohárkrém ordával
Hozzávalók:
30 dkg orda (vagy túró)
vanílakivonat
1 evõkanál porcukor ...