Orange curd (Narancskrém)

2014-03-18

sponsored links

Avagy a narancskrém, ami mindenre jó! J



A csodás narancskrém...

Sajna jó néhány recepttel le vagyok maradva, így gõzerõvel próbálom behozni a lemaradásomat, ami az is jelentõsen nehezít, hogy közben már az újabb tortát sütöm, vagy a következõ bonbont fotózom? J Semmi baj, persze, a lényeg, hogy most gyors egymásutánban következnek majd azon édes finomságok receptjei, amik az elmúlt hetekben születtek nálam!

Kezdjük is rögtön egy nagyon egyszerû, de briliánsan finom narancskrémmel, ami palacsintára kenve abbahagyhatatlan, bonbonba töltve ellenállhatatlan, tortába töltve pedig? No, arról ne is beszéljünk, mert az már maga a süti mennyország! J Az elkészítés nagyon egyszerû, jómagam a Csak a Puffin oldalon található recept alapján dolgoztam, de Dinánál is van mindenféle gyümölcskrém recept?

Hozzávalók: (Kb. 3 dl krémhez, ami 80 db bonbon töltésére elegendõ.)
2 nagy narancs leve és héja
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tk vanília aroma
3 egész tojás

Finom és krémes....
Elkészítés:
A narancsokat ALAPOSAN forró vízzel és mosogatószerrel átsikáljuk, majd szárazra töröljük. A vajat és a cukrot egy öblös tálba dobjuk, hozzáadjuk a vanília aromát, ráreszeljük a narancshéjat és belefacsarjuk a narancsok levét (A-B). Ezt a keveréket gõz fölött kis fokozaton addig melegítjük, míg a vaj és cukor elolvad, majd a fõzõlapról levéve TELJESEN kihûtjük. Hozzáadjuk a 3 egész tojást (C-D)és gõz fölött alacsony fokozaton 15 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett besûrítjük, majd kihûtjük (E-F). (Aki nem bírja megállni, már melegen rákenheti egy palacsintára! J) A krém nálam a 11. perc környékén kezdett látványosan sûrûsödni és krémesedni, de kivártam a 15 percet és hõsiesen végig kevergettem az idõt!

Így készül!
Vélemény a receptrõl:
A narancsból, citromból, vagy más gyümikbõl készült krémek olyan finomak, hogy arra nincsenek szavak! J Mi nagyon szeretjük, a Párom villámgyorsan keni a palacsintára, ha felfedezi, hogy van a hûtõben!
Sokan a narancskrémet elkészülte után átpasszírozzák egy szûrõn, de ha lassan dolgozunk, akkor erre nincs szükség, mivel a tojás nem csomósodik be. Továbbá én már csak azért sem passzírozom át, mert szeretem a ropogós kis narancshéj darabokat a krémben! J Próbáljátok ki, mert annyira jóóóóóóóó!


Szép napot, ildiKOKKI

Ha egyszer elkezded, addig eszed, amíg el nem fogy! 



Folytats a blogon ... ildikokki.blogspot.com/2014/03/orange...

sponsored links

Keres?s