Onyx az év étterme
sponsored links
Akkor tegnap sikerült egy beborozós estét tartani a Dining Guide gálán. Nagy meglepetések nem voltak, papírforma szerint jöttek a díjak, az Év Étterme elismerést persze a friss csillagos Onyx vihette haza. (Nem mintha ezzel bármi baj lenne, meg különben is.)
Hiába örültünk neki, azért a Kistücsök meg a Mák díjazása sem volt meglepõ, hát még a TOP 10, de ez egy ilyen mûfajt. Viszont az esemény pöpec volt, bár a félhomály meg a szûk gyilokjáró nem a komfortérzetet növelte, az esten tényleg úgy érezhetted (ha nem vettél tudomást a valóságról), hogy ez már nahát, kell azért a konyhaoszkárgála. Bármennyire is bosszantó és irritáló lehet sokaknak.
A közép-kelet európai éttermeket díjazó és vizsgáztató CEEFood díjat továbbra sem tudjuk hova tenni, (jó, persze, kell, de mégis?), de legalább a szlovén Pri Lojzetu nyert, valóban megérdemelten, bár ugye ez meg olyan dolog, hogy lett volna még pár befutó.
Mi imádtuk a fehér szarvasgombás csokit, a Tetrabbit cuccait (ideje volt rápörögni a nyúlra), a Maroni gesztenyemarciját és a gesztenyés szívét. Az éttermek közül (vessenek ránk követ), de a Nobu nagyon ott volt, Bíró Lajos csülke s egyebei a szokásos õrült finomság, de a legjobban a friss pékárú ízlett szûz olíva olajjal. Ja meg persze, a pécsi borokat nagyon ...