Online Vacsoracsata és az én menüm
sponsored links
A tv-ben mindig is szerettem nézni a Vacsoracsata fordulóit hétrõl-hétre, és sokszor merítettem belõle ötleteket, meg persze sokszor megmosolyogtatott, hogy egyesek mennyire távol állnak a konyha rejtelmeitõl...:)
A Kutya és konyha blog szerzõje találta ki ezt a nagyon ötletes játékot, amelynek tavaly már volt egy fordulója, amiban én nem vettem még részt, mivel még csak a blogírás gondolatával barátkoztam akkoriban...:) Az ötlet viszont felkeltette az érdeklõdésemet, így elolvastam a második forduló játékszabályát, és úgy döntöttem, nevezek. Már csak azért is, mert így megint egy halom új receptet fogunk megismerni a játék során, és hát, mert mindig is ki szerettem volna próbálni, hogy milyen ez a játék.
Szóval a feladat a következõ volt:
"Az Online Vacsoracsata 2. fordulójának ÚJÍTÁSA az lenne, hogy a "vendégeknek" kínált étel mellé készüljön egy babaétel is, kizárólag azoknak az alapanyagoknak a felhasználásával, amikbõl a vacsora készült. Ez lehet gyümölcs, krumpli, hús, sütõtök, sárgarépa... bármi, amit a babáknak kínálunk, az õ gyomrukra leegyszerûsítve és számukra fogyaszthatóan elkészítve."
Az általam kínált étel a következõ: Rakott tarja, és burgonyás-almapüré:
Ami elsõ olvasatra igen könnyûnek tûnt, kicsit végiggondolva nehézséget okozott nekem. Mivel még nincsen gyermekünk, ezért nem igazán vagyok jártas a bébiételek világában. Igazából, az nem volt meghatározva a játékszabályban, hogy mekkora babának való ételt kell készíteni, de amit én készítettem, szerintem már nagyon pici kortól is megehetik, és talán még a gyerekek nagy része kedveli is ezt a bébipapit...:)
Elõször jöjjön a felnõtt vendégek étele: ...