One-pan Mexican quinoa
sponsored links
Azaz quinoás mexikói egytál étel. A recept a Tasty Vegetarian oldalról való.
Elkészítése roppant egyszerû és gyorsan megvan.
Aki szereti a chilis babot annak tudom ajánlani alternatívaként. Adhatunk neki egy kis tacos jelleget, ha olajon pirított tortillát kínálunk mellé.
Hozzávalók 4 fõ részére: 1 csésze quinoa, 1 doboz vörösbab, 1 doboz csemege kukorica, jalapeno paprika, ha ez nincs, akkor friss chili paprika, 1/2 csésze aprított paradicsom, 1 csésze zöldség alaplé, só, bors, római kömény, csili pehely, 1 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 avokádó, 1/2 lime leve és 4 lap tortilla, kevés olajspray.
Elkészítése: Tegyünk egy mélyebb edénybe olajat és pirítsuk le a fokhagymát és a jalapeno paprikát. A quinoát mossuk át, majd öntsük bele az edénybe, picit pirítsuk együtt, öntsük rá a zöldség alaplét. Mehet bele a bab és a kukorica is, valamint a paradicsom. Fûszerezzük meg és hagyjuk lefedve fõni lassú tûzön, amíg a quinoa az összes levet el nem issza. Kockázzuk rá az avokádót és locsoljuk meg a lime levével. A tortillát vágjuk fel háromszögekre és 200 fokos sütõben süssük át ropogósra. Elõtte spircceljük meg egy kevés olívaolajjal és figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan elkészül. Tálaljunk :)
Elkészítése roppant egyszerû és gyorsan megvan.
Aki szereti a chilis babot annak tudom ajánlani alternatívaként. Adhatunk neki egy kis tacos jelleget, ha olajon pirított tortillát kínálunk mellé.
Hozzávalók 4 fõ részére: 1 csésze quinoa, 1 doboz vörösbab, 1 doboz csemege kukorica, jalapeno paprika, ha ez nincs, akkor friss chili paprika, 1/2 csésze aprított paradicsom, 1 csésze zöldség alaplé, só, bors, római kömény, csili pehely, 1 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 avokádó, 1/2 lime leve és 4 lap tortilla, kevés olajspray.
Elkészítése: Tegyünk egy mélyebb edénybe olajat és pirítsuk le a fokhagymát és a jalapeno paprikát. A quinoát mossuk át, majd öntsük bele az edénybe, picit pirítsuk együtt, öntsük rá a zöldség alaplét. Mehet bele a bab és a kukorica is, valamint a paradicsom. Fûszerezzük meg és hagyjuk lefedve fõni lassú tûzön, amíg a quinoa az összes levet el nem issza. Kockázzuk rá az avokádót és locsoljuk meg a lime levével. A tortillát vágjuk fel háromszögekre és 200 fokos sütõben süssük át ropogósra. Elõtte spircceljük meg egy kevés olívaolajjal és figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan elkészül. Tálaljunk :)