Omlós sertéstarja petrezselymes burgonyapürével
sponsored links
Egy igazán laktató, férfias fogás következik, ami a Lidl recepttárából való. Nem nagy ördöngösség elkészíteni sem, de tényleg kimondottan finom, viszont nekem utána már vacsora se kellett :)
Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
1 ek. liszt
2 ek. olívaolaj
30 g vaj
2 vöröshagyma finomra aprítva
2 sárgarépa apróra felkockázva
2 szárzeller apróra felkockázva
fél zellergumó apróra felkockázva
3 tk. sûrített paradicsom
2 dl száraz fehérbor
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kakukkfû
2 babérlevél
1 burgonyából burgonyapüré (tejjel és vajjal elkészítve)
fél csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítési idõ: 1,5 óra
A hússzeleteket sózom, majd kevés lisztben megforgatom, amit utána lerázok róla, hogy tényleg csak egy nagyon vékony réteg maradjon rajta. Forró serpenyõben olívaolajon kérgesítek minden szeletet. Kiteszem õket egy tálra és fólia alatt melegen tartom. Ugyanebben a serpenyõben megpárolom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget is, a paradicsompürét, amivel szintén pirítom rövid ideig. Felöntöm a borral, elpárologtatom az alkoholtartalmát, majd jöhet az alaplé is, a babérlevél, só, bors és kakukkfû. Kuktába vagy öntöttvas lábosba öntöm a zöldséges keveréket, visszahelyezem bele a hússzeleteket és lefedve, alacsony lángon, nagyjából 1 óra alatt készre fõzöm. Ez idõ alatt elkészítem a burgonyapürét, melyhez az utolsó pillanatban adom hozzá a petrezselymet, hogy hõ hatására összeessen és már tálalom is a zöldségragus tarjaszeletekkel.