Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel
sponsored links
A következõ étel nem készül el gyorsan, sõt akkor lesz a legfinomabb, ha hagyunk neki elég idõt alaposan megpuhulni és omlósra sülni. Ezért inkább hétvégi ebédnek javaslom, amikor egy kicsit több idõnk van a konyhában sürögni, tenni-venni. Aki kipróbálja nem fogja megbánni, a köreten lehet változtatni, de diéta esetén semmiképpen ne cseréljük le steak burgonyára :).
Hozzávalók:
- 500 g sertés comb filé
- fél csokor petrezselyem
- 2 szál kakukkfû
- egy maréknyi zsázsalevél
- 1 szál oregánó
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 kisebb pok choi
- 25 dkg vegyes párolni való zöldség (sárgarépa, zöldborsó, zöldbab)
Az elkészítés menete:
1. Sózzuk és borsozzuk meg a húst alaposan.
2. Nyomjuk össze a fokhagyma gerezdeket, de hagyjuk õket a héjukban.
3. Hevítsünk 2 evõkanál olíva olajat egy serpenyõbe és dobáljuk bele a fokhagymákat, majd süssük meg a hús minden oldalát pirosra.
4. Tegyük a serpenyõ tartalmát egy hõálló tálba és öntsönk hozzá 2 dl hideg vizet, majd toljuk be a sütõbe, alufóliával fedve 200 fokra sülni legalább 40 percre.
5. Fordítsuk meg a húst de hagyjuk lefedve és süssük tovább, amíg puha, porhanyós nem lesz.
6. Ha megpuhult a hús, akkor vegyük le a fóliát és fólia nélkül grillezzük minden oldalát.
7. Vegyük ki a húst (tartsuk melegen, amíg tálalunk). A szaftot szûrjük át, tegyük kis tálba.
8. Vágjuk apróra a zöldfûszereket és hempergessük meg benne a húst.
9. A zöldségeket pároljuk puhára só és bors hozzáadásával.
10. Tálaljuk a húst a szafttal együtt vékony szeletekre vágva és mellé a zöldköretet.