Omlós mákos rudacskák
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 7,5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 12,5 dkg darált mák
- 3 dkg kristálycukor
- 75 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- 2 ek. méz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hûtõbe tesszük 1 órára.
A tejet a cukorral, mézzel mazsolával, citrom héjával felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a mákot. Kihûtjük.
A tésztát kinyújtjuk és 4 egyenlõ csíkra vágjuk (kb. 8x28cm). Minden csík szélére rakunk tölteléket, majd ráhajtjuk a tésztát. Éles késsel feldaraboljuk, és sütõpapíros tepsibe rakjuk. Elõmelegített sütõben 170°C fokon 16 percig sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
#Csencse
Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2015/09/gabi-kedvenc-sutije-avagy-omlos-makos.html