Omlós marha stefánia pecsenye - vele sült, vajas és párolt zöldségekkel, mártásával

2012-07-05

sponsored links


Sokkal több és többféle marhahúsból készült ételt kellene fogyasztanunk. Egyrészt, mert a marhahús nagyon finom, másrészt, mert egészséges, harmadrészt pedig azért, mert a csirke és sertésételek hétköznapi egyhangúságát érdemes néha megtörnünk hal, birka/bárány és borjú/marha ételekkel.

Ugyanakkor a marhahús nagyságrendekkel drágább húsféle, mint a csirke vagy a sertés, illetve lényegesen hosszabb idõráfordítással elkészíthetõ, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy mindenféleképpen sort kell rá keríteni, ha nem is minden nap borjú vagy marhaételt készítünk.

Ez az omlós marha stefánia 7, azaz hét órán keresztül készült, igen, ennyi idõ kellett ahhoz, hogy a hús puha, omlós és ízletes legyen. Mindent el lehet készíteni gyorsabban is, de éppúgy, ahogyan az igazi békebeli kenyérhez természetes kovász és 7-8 órányi idõ szükséges, úgy az omlós marhasült sem villámháború, ha a legjobbat akarjuk egy szép darab marhahúsból kihozni.

Nem bonyolítottam túl, zöldségeket vágtam össze és fûszercsokrot készítettem: új sárgarépát és fehérrépát, paradicsomot, paprikát, új fõzõhagymát és fokhagymát valamint két rozmaring ágat, kis csokor petrezselyem zöldet és egy babérlevelet készítettem össze.

A két darab marha stefániát sütés elõtt alaposan sóztam, borsoztam (frissen õrölt sóval, borssal) és ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s