Omlós keksz ínyenceknek ? Mentás-csokis
sponsored links
Az egyik legjobb dolog, ami a mentával történhet, ez a keksz?
Brutál jó! Szezonális, omlós, isteni és különleges?. És ezzel le is írtam mindent. A menta rendíthetetlenül tör keresztül-kasul mindenen, csak ott nem bukkan fel, ahol nem akar. Ezen kívül mindenhol. Tehát használjuk!
Ezúttal kekszbe került, és milyen jó, hogy oda került. Szerintem isteni finom. 2 évesem szerint is. Na bezzeg a fiúk, de mit vártam tõlük, most komolyan? ZÖLDség nem való kekszbe! Szerintük. Úgyhogy köszönték és meghagyták nekünk. Csajszimban sose csalódok, ketten majszoltuk. Meg jutott a szomszédba is, onnan is pozitív volt a visszacsatolás.
A vaníliás karika tésztáját vettem alapul. Jó, ha van kéznél egy jó fajta késes aprító, ez esetben szépen tudjuk majd szaggatni a végén a korongokat. Ha nincs, akkor a csoki kissé darabosabb lesz, és jobb ha golyókat gyúrunk és kézzel lapítjuk szét. Soha rosszabb ne történjen
Hozzávalók
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettõl lesz igazán keksz a keksz)
1 nagy marék mentalevél
4 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj/margarin
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat (vagy aroma)
1 M-es tojás sárgája
néhány csepp víz
Azzal kezdtem, hogy a menta leveleket megmostam, konyharuhával szárazra törölgettem. A késes aprítóba szórtam a liszteket, hozzáadtam a porcukrot és rádobtam a mentaleveleket. Megpörgettem, így a menta jó apró lett. (Ha nincs ilyen gépünk, akkor nagy késsel aprítsuk fel a mentát a lehetõ legkisebb darabokra, és morzsoljuk el a liszttel.) A csokit elõször éles késsel apróra vágtam (féltem a gépemet, így elõdolgoztam neki), majd ezt is a mentás liszthez szórtam. A csokit is morzsásra õrölte. Mehet hozzá a kockákra vágott vaj, és igen, az aprító ezt is tök jól elvégzi helyettünk.
Hozzáütjük a tojás sárgáját, kézzel elkezdjük összegyúrni, és ha nem áll össze, akkor nagyon kevés vízzel segítünk rajta. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hûtõbe tesszük. Pihi után kivesszük, a sütõt bekapcsoljuk 180 fokra. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Nyomhatunk bele mintát is, bármilyen sütikiszúró megteszi, hisz sütõport nem használtunk, a tészta nem fog ?nõni?, torzulni, megmarad a mintánk. Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni, mielõtt leszedjük, különben eltörik. Fémdobozban, 7 lakattal lezárva jó ideig eláll. Lakat nélkül max. másnapig bírja Mondom max?.
Csatlakozz hozzám ITT is, ha van kedved! És akkor biztos nem maradsz le semmirõl.
Még több keksz receptet pedig IDE kattintva találsz!
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?
Egyszerû kakaós keksz ? nagyszerû töltelékkel
Kókusszal töltött keksz
Svéd gyömbéres keksz
Brutál jó! Szezonális, omlós, isteni és különleges?. És ezzel le is írtam mindent. A menta rendíthetetlenül tör keresztül-kasul mindenen, csak ott nem bukkan fel, ahol nem akar. Ezen kívül mindenhol. Tehát használjuk!
Ezúttal kekszbe került, és milyen jó, hogy oda került. Szerintem isteni finom. 2 évesem szerint is. Na bezzeg a fiúk, de mit vártam tõlük, most komolyan? ZÖLDség nem való kekszbe! Szerintük. Úgyhogy köszönték és meghagyták nekünk. Csajszimban sose csalódok, ketten majszoltuk. Meg jutott a szomszédba is, onnan is pozitív volt a visszacsatolás.
A vaníliás karika tésztáját vettem alapul. Jó, ha van kéznél egy jó fajta késes aprító, ez esetben szépen tudjuk majd szaggatni a végén a korongokat. Ha nincs, akkor a csoki kissé darabosabb lesz, és jobb ha golyókat gyúrunk és kézzel lapítjuk szét. Soha rosszabb ne történjen
Hozzávalók
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettõl lesz igazán keksz a keksz)
1 nagy marék mentalevél
4 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj/margarin
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat (vagy aroma)
1 M-es tojás sárgája
néhány csepp víz
Azzal kezdtem, hogy a menta leveleket megmostam, konyharuhával szárazra törölgettem. A késes aprítóba szórtam a liszteket, hozzáadtam a porcukrot és rádobtam a mentaleveleket. Megpörgettem, így a menta jó apró lett. (Ha nincs ilyen gépünk, akkor nagy késsel aprítsuk fel a mentát a lehetõ legkisebb darabokra, és morzsoljuk el a liszttel.) A csokit elõször éles késsel apróra vágtam (féltem a gépemet, így elõdolgoztam neki), majd ezt is a mentás liszthez szórtam. A csokit is morzsásra õrölte. Mehet hozzá a kockákra vágott vaj, és igen, az aprító ezt is tök jól elvégzi helyettünk.
Hozzáütjük a tojás sárgáját, kézzel elkezdjük összegyúrni, és ha nem áll össze, akkor nagyon kevés vízzel segítünk rajta. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hûtõbe tesszük. Pihi után kivesszük, a sütõt bekapcsoljuk 180 fokra. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Nyomhatunk bele mintát is, bármilyen sütikiszúró megteszi, hisz sütõport nem használtunk, a tészta nem fog ?nõni?, torzulni, megmarad a mintánk. Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni, mielõtt leszedjük, különben eltörik. Fémdobozban, 7 lakattal lezárva jó ideig eláll. Lakat nélkül max. másnapig bírja Mondom max?.
Csatlakozz hozzám ITT is, ha van kedved! És akkor biztos nem maradsz le semmirõl.
Még több keksz receptet pedig IDE kattintva találsz!
Hasonló bejegyzések:
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?
Egyszerû kakaós keksz ? nagyszerû töltelékkel
Kókusszal töltött keksz
Svéd gyömbéres keksz