Omlós keksz (pâte sablée) eperkrémmel
sponsored links
Talán már körvonalazódott az a kép rólunk, hogy imádunk gasztronómiai újdonságokat megismerni, kipróbálni, ha úgy tetszik tesztelni. Igaz ez fõként azokra az alapanyagokra, amelyek a tudatos táplálkozás tág körébe tartoznak és mégis akár a hétköznapi életünkbe is könnyedén beilleszthetõk. Akár alapanyagot, akár szolgáltatást tesztelünk, igyekszünk a lehetõségek szerint alaposan felkészülni az adott témakörben és hitelességünket megõrizve objektív áttekintést adni...
Miért is e bevezetõ? Olyan felkérést kaptunk, amit eddig még nem, szakácskönyvet tesztelhetünk... Alapvetõen az volt a Kiadó igénye, hogy mutassuk be az olvasóknak a kiadványt, végül abban egyeztünk meg, hogy beleássuk magunkat a könyvbe és a saját tapasztalatainkat osztjuk meg. Eddig 3 különbözõ nehézségû recepten vagyunk túl és még nem fejeztük be, szorgosan gyûjtve a benyomást, menet közben véglegesítve egy mérhetõ és összehasonlítható, saját értékelési rendszert, melynek eredményérõl hamarosan részletes beszámoló következik.
Lássuk az egyik legkönnyebb receptet (kissé saját ízlésünkre hangolt változatát), amely egy omlós, vajas keksz. A tészta lágy, kissé törékeny, ezért óvatosan, türelemmel kezelendõ, de kárpótol a végeredmény, amely elképesztõ ízharmónia, szétomlik a szájban, az általunk eddig evett vajas kekszek mindegyikénél finomabb :-)
OMLÓS KEKSZ EPERKRÉMMEL 8-10 db komplett desszert (egészségesebb összetevõk)
kekszhez:
12,5 dkg liszt (tönköly fehér, durum)
10 dkg enyhén puha vaj
5 dkg porcukor (nyers nád, nyírfa) ...