Omlett zabpelyhes-lángossal.
sponsored links
Amikor egy kiadós reggelire, vagy éppen egy gyorsan elkészíthetõ vacsoraötletre van szükségem, olyankor jön nálam szóba az omlett. Az egyszerû tojásrántotta mellett számtalan módja van annak, hogy egy-egy finom hozzávalóval változatossá tegyük ezt a gyorsan elkészíthetõ ételt. Én most paradicsommal, olajbogyóval, hagymával, petrezselyemzölddel, és mozzarellával bolondítottam meg a tojásokat, és a sütés végén, egy remek, kiadós reggelit tudtam így feltálalni. Mivel nem volt itthon sem kenyér, sem pedig péksütemény, így zabpelyhes-lángost sütöttem az omlett mellé. Erre a receptre Krisztina hívta fel a napokban a figyelmemet, majd Teri konyhájában rá is találtam az eredeti receptre. Azt hogy miért éppen lángos elnevezéssel illette Teri, azt nem tudom, de ennél jobbat én sem tudtam kitalálni, és átkeresztelni. Habár szerintem akár sós palacsintaként is megállná a helyét. Sõt amennyiben egy kevés édesítõszer is kerülne a masszába, akár lekvárral, túróval......is tálalhatnánk. Ami viszont biztos az az, hogy ehhez az omletthez remekül illett ez a zabpelyhes finomság.
Omlett hozzávalói:
4 db tojás
paradicsom (ízlés szerint) ...