Omlett-tekercs (régi recept újdonsággal!)

2017-06-28

sponsored links

A receptet MW küldte 2010.10.24-én

omlett tekercs

Éppen ma reggel ezt ettem. Az omlett könnyebb elkészítése végett a ma már létezõ NoCarb rost-mix-bõl tettem éppen annyit a tojásokhoz, hogy besûrûsödjön. Ez a rost-mix még a recept születése idejében nem volt kapható! A liszt hozzákeverésével lényegesen könnyebben lehet az omlettel “bûvészkedni”.

Hozzávalók személyenként:

  • 2-3 tojás felverve
  • Póréhagyma karikára vágva
  • 1 szelet sonka megsütve
  • Reszelt sajt
  • 2 szelet bacon szalonna
  • Fûszerek (só, bors)
  • Kis zsíradék

Elkészítés:

  • A tojásokat felverjük, megsózzuk, borsozzuk (sóval vigyázni kell, mert a szalonna és sonka is sós lesz), kizsírozott (nálam kókuszzsír volt), serpenyõbe öntjük
  • Rászórjuk a hagymát és a reszelt sajtot
  • Amikor az alja megsült, a palacsinta-szerû omlettet egy tálra csúsztatjuk, majd a másik felével óvatosan beleborítjuk a serpenyõbe, és azt is megsütjük
  • A kész omlettre ráhelyezzük a sonkát, feltekerjük, és baconnel beborítjuk a külsejét.
  • A fogpiszkálóval összetûzött tekercset kívülrõl még sütjük kicsit, hogy a bacon ropogós legyen
  • A tekercseket egyenként, két serpenyõ segítségével (egy serpenyõ külön a sonka és a baconos tekercs sütéséhez) kell elkészíteni.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=412

sponsored links

Keres?s