Omlett
sponsored links
Mostanában sorra nyitnak a trendi reggelizõhelyek Budapesten, amelyekbe biztosan klassz egyszer-kétszer beülni. Én is megfordulok idõnként egyikben másikban, ám bármennyire nem szeretném mindig elborzadok az árak láttán és felkiáltok, hogy de hiszen ilyet én is tudok!
Kezdjük az omlettel. Kell hozzá egy megbízható palacsintasütõ.
Személyenként két tojást számolok vagyis a mi esetünkben 10 tojás kell ahhoz, hogy mindenkinek jusson. Sóval, borssal, tojásonként két evõkanál tejjel vagy tejszínnel kikeverem. Van amikor egy két kanál lisztet is teszek bele de mostanában ezt elhagyom.
Pici olajjal vagy vajjal kikenem a palacsintasütõt és belemerem az elsõ adagot. Kis lángon sütöm és egy fedõt is ráteszek, mert így jól átsül, mégsem ég le. Amikor megszilárdul megszórom reszelt sajttal, sonkával, hagymával- ki mivel szereti és egy fakanállal ketté hajtom majd tányérra csúsztatom.
Tálaláskor is megszórhatjuk reszelt sajttal. Salátával gazdagíthatjuk.
Hogy ne kelljen egymásra várnunk két palacsintasütõvel dolgozom de jobb lenne öttel.