Omlett fûszeres tofuval Gok módra
sponsored links
Távol-keleti reggeli a különleges ízek kedvelõinek
Még mindig szeretem a TvPaprikát, pedig újabban nem mindig van mit nézni rajta. Egyik-másik mûsor színvonala elég alacsony, az erõltetett viccelõdéssel elveszik az ember kedvét az egyébként egész érdekes fogásoktól. Vagy olyan ételeket mutatnak, melyeknek az összetevõi közül a són kívül nem nagyon lehet kis hazánkban semmit megkapni.
Azért, ha van újdonság, új szakács, legalább egyszer meglesem, néha szerencsém van. Így esett, hogy múltkor egy Gok Wan nevû (nevével ellentétben angol) srác mûsorába sikerült belenéznem. Õ nem szakács, viszont a polgárpukkasztás elég jól megy neki. Ezen kívül, mint kiderült, a kínai konyha sajátos értelmezéséhez is van tehetsége.
A most következõ receptje nagyon megtetszett. Már csak azért is, mert én és a tofu nem túl jó viszonyban vagyunk. A világ nagyobbik része imádja, de nekem valahogy nehéz megbarátkoznom vele (viszont dolgozom rajta, ennyi ember nem tévedhet). Az állaga ok, de az ízét nem bírtam megszokni. Na, ez most megváltozott.
Ez az étel dúskál az intenzív ízekben, a tofu fura szójaíze pedig tökéletesen beleillik.
Hétvégi reggelinek ajánlom, amit van idõnk elkészíteni és a nagy kajálás után van idõnk jóllakottan pihegni.
Ma Po tofu omlettel Gok Wan módra
Hozzávalók 4 fõre:
4 tojás
30 dkg tofu
Földimogyoró-olaj
1 diónyi gyömbér
Fél ek miso paszta
2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
2 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl forró víz
3 ek halszósz
2 ek osztrigaszósz
2 ek almaecet
1 ek cukor
1 hosszú piros chili
A tofut kétcentis kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy mélyebb serpenyõt, vagy ami még jobb, wokot felforrósítunk, két ek-nyi olajat hevítünk benne. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 10 mp-ig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a pasztát, kicsit elkeverjük, míg olvadni kezd, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk. Mehet hozzá a halszósz, az osztrigaszósz az almaecet és a cukor, forralással felére besûrítjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a tofut, lefedjük, alacsony lángon 10 percig pároljuk a szószban.
Közben egy másik serpenyõben 2 ek olajat hevítünk, a tojásokat egyenként felverjük, az újhagyma-karikákból hozzáadunk egy nagy csipetet, kicsit sózzuk, borsozzuk. Az összesen felhasználva 4 kisebb omlettet sütünk. Ha túl olajos maradt volna, papírtörlõvel leitatjuk.
Egyenként tányérra tesszük, rájuk halmozunk a fûszeres tofuból egy kis szafttal, a maradék újhagyma-karikákkal és némi aprított chilivel díszítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Még mindig szeretem a TvPaprikát, pedig újabban nem mindig van mit nézni rajta. Egyik-másik mûsor színvonala elég alacsony, az erõltetett viccelõdéssel elveszik az ember kedvét az egyébként egész érdekes fogásoktól. Vagy olyan ételeket mutatnak, melyeknek az összetevõi közül a són kívül nem nagyon lehet kis hazánkban semmit megkapni.
Azért, ha van újdonság, új szakács, legalább egyszer meglesem, néha szerencsém van. Így esett, hogy múltkor egy Gok Wan nevû (nevével ellentétben angol) srác mûsorába sikerült belenéznem. Õ nem szakács, viszont a polgárpukkasztás elég jól megy neki. Ezen kívül, mint kiderült, a kínai konyha sajátos értelmezéséhez is van tehetsége.
A most következõ receptje nagyon megtetszett. Már csak azért is, mert én és a tofu nem túl jó viszonyban vagyunk. A világ nagyobbik része imádja, de nekem valahogy nehéz megbarátkoznom vele (viszont dolgozom rajta, ennyi ember nem tévedhet). Az állaga ok, de az ízét nem bírtam megszokni. Na, ez most megváltozott.
Ez az étel dúskál az intenzív ízekben, a tofu fura szójaíze pedig tökéletesen beleillik.
Hétvégi reggelinek ajánlom, amit van idõnk elkészíteni és a nagy kajálás után van idõnk jóllakottan pihegni.
Ma Po tofu omlettel Gok Wan módra
Hozzávalók 4 fõre:
4 tojás
30 dkg tofu
Földimogyoró-olaj
1 diónyi gyömbér
Fél ek miso paszta
2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
2 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl forró víz
3 ek halszósz
2 ek osztrigaszósz
2 ek almaecet
1 ek cukor
1 hosszú piros chili
A tofut kétcentis kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy mélyebb serpenyõt, vagy ami még jobb, wokot felforrósítunk, két ek-nyi olajat hevítünk benne. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 10 mp-ig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a pasztát, kicsit elkeverjük, míg olvadni kezd, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk. Mehet hozzá a halszósz, az osztrigaszósz az almaecet és a cukor, forralással felére besûrítjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a tofut, lefedjük, alacsony lángon 10 percig pároljuk a szószban.
Közben egy másik serpenyõben 2 ek olajat hevítünk, a tojásokat egyenként felverjük, az újhagyma-karikákból hozzáadunk egy nagy csipetet, kicsit sózzuk, borsozzuk. Az összesen felhasználva 4 kisebb omlettet sütünk. Ha túl olajos maradt volna, papírtörlõvel leitatjuk.
Egyenként tányérra tesszük, rájuk halmozunk a fûszeres tofuból egy kis szafttal, a maradék újhagyma-karikákkal és némi aprított chilivel díszítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!