Omlett bármikor
sponsored links
Amikor életmódváltásról, tudatosabban átgondolt táplálkozásról esik szó, sokan védekeznek azzal, hogy de hát nekem nincs idõm - nincs idõm kitalálni, menni az alapanyagok után, fõzõcskézni adalékanyagok nélkül, kész- és félkész termékeket mellõzve.
Nos, nekem is vannak olyan napjaim, amikor nincs idõm sok mindenre, többek között a fõzésre sem. Ilyenkor jönnek a pár perc alatt összedobható mentõöv-fogások - ezek közül az egyik az omlett.
Szeretném leszögezni, hogy az omlett nem a rántotta szinonímája. Vendéglátós tanuló koromban az elsõ szakmai gyakorlatomon meglepõdtem, hogy az adott vendéglátó egységben (pedig négycsillagos szálloda volt, ahol engem Jolánkának hívtak, és egy hónap alatt 32 alkalommal vágtam el a kezem a szeletelõgép tisztogatása közben) gombás, sonkás, stb. omlett a tanultakkal ellentétben sima rántotta ezzel-azzal turbózva.
Aki még nem próbálta, annak mondom: nagy a különbség. Érdemes egy próbát tenni az igazi omlettel: 10 perc alatt nagyon extra reggelihez, vacsorához, vagy éppen könnyû ebédhez juttathatjuk elnézõ családtagjainkat. A töltelék ízlésünk szerint variálható, most egy zöldborsós-gombás következik.
Passzol az életmódváltásba, ha nem eszünk hozzá kenyeret.
Hozzávalók 4 fõre:
8 tojás
1,5 dl tejszín
25 dkg gomba ...