Oml?s mandulahabos szivark?k
sponsored links
A t?szt?hoz
500 g liszt
200 g hideg zs?r
3 toj?s s?rg?ja
2 dl tejf?l
csipet s?
A t?ltel?khez:
3 toj?s feh?rje
100 g cukor
200 g dar?lt mandula (vagy di?, mogyor?)
1 csipet s?
1 narancs reszelt h?ja (vagy citromh?j)
A sz?r?shoz:
van?li?s porcukor
A t?szt?hoz a hideg zs?rt gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, hozz?adjuk a s?t, a toj?sok s?rg?j?t, majd a tejf?lt. Rugalmas t?szt?t gy?runk bel?le. Gyorsan dolgozzunk, ne dolgozzuk t?ls?gosan sokat a t?szt?t. F?li?ba csomagoljuk, hideg helyre tessz?k legal?bb 1 ?r?ra.
A t?ltel?khez a toj?sok feh?rj?t kem?ny habb? verj?k a s?val ?s a cukorral, majd ?vatosan, hogy a hab ne t?rj?n ?ssze, hozz?keverj?k a mandul?t is. Nyom?zs?kba t?ltj?k.
A t?szt?t 2 fel? osztjuk, 2,5-3 mm vastag lapp? ny?jtjuk, 8x8 cm-es n?gyzetekre v?gjuk. Minden kis n?gyzet als? fel?be ujjnyi vastag t?ltel?ket nyomunk a habzs?kb?l. ?vatosan szivarka alakra sodorjuk, s?t?pap?ros tepsibe helyezz?k.
180 C fokra el?melegtett s?t?ben halv?ny r?zsasz?n?re s?tj?k (kb 15 perc), langyosan porcukorba forgatjuk.
Oml?s, ?zletes, szapora, sok?ig el?ll? finom s?tem?ny.
T?lthetj?k s?t?s?ll? kem?ny lekv?rral is, szilva?zzel a legfinomabb.