Oml?s mandulahabos szivark?k

2022-12-15

sponsored links


Hozz?val?k:

A t?szt?hoz

500 g liszt

200 g hideg zs?r

3 toj?s s?rg?ja

2 dl tejf?l

csipet s?

A t?ltel?khez:

3 toj?s feh?rje

100 g cukor

200 g dar?lt mandula (vagy di?, mogyor?)

1 csipet s?

1 narancs reszelt h?ja (vagy citromh?j)

A sz?r?shoz:

van?li?s porcukor

A t?szt?hoz a hideg zs?rt gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, hozz?adjuk a s?t, a toj?sok s?rg?j?t, majd a tejf?lt. Rugalmas t?szt?t gy?runk bel?le. Gyorsan dolgozzunk, ne dolgozzuk t?ls?gosan sokat a t?szt?t. F?li?ba csomagoljuk, hideg helyre tessz?k legal?bb 1 ?r?ra.

A t?ltel?khez a toj?sok feh?rj?t kem?ny habb? verj?k a s?val ?s a cukorral, majd ?vatosan, hogy a hab ne t?rj?n ?ssze, hozz?keverj?k a mandul?t is. Nyom?zs?kba t?ltj?k.

A t?szt?t 2 fel? osztjuk, 2,5-3 mm vastag lapp? ny?jtjuk, 8x8 cm-es n?gyzetekre v?gjuk. Minden kis n?gyzet als? fel?be ujjnyi vastag t?ltel?ket nyomunk a habzs?kb?l. ?vatosan szivarka alakra sodorjuk, s?t?pap?ros tepsibe helyezz?k.

180 C fokra el?melegtett s?t?ben halv?ny r?zsasz?n?re s?tj?k (kb 15 perc), langyosan porcukorba forgatjuk.

Oml?s, ?zletes, szapora, sok?ig el?ll? finom s?tem?ny.

T?lthetj?k s?t?s?ll? kem?ny lekv?rral is, szilva?zzel a legfinomabb.

  


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2022/12/omlos-ma...

sponsored links

Keres?s