Olívás-sajtos csiga
sponsored links
Itt pedig az elõzõ bejegyzés folytatása, a sós csiga következik! ;)
A recept:
- 10 dkg tönkölybúza liszt
- 10 dkg hajdina liszt vagy hajdina megõrölve
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl melegvíz
- 1 kk cukor
- 1 kk szárított élesztõ
- 1 tojás - felverve
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg zöld olívabogyó - felkarikázva
- 10 dkg reszelt parmezán
A liszteket egy tálba szórjuk, megsózzuk, ráöntjük az olajat, majd az élesztõt felfuttatjuk a langyos-cukros vízben és azt is hozzáadjuk. Beleöntjük a tojást és pár könnyed mozdulattal tésztát gyúrunk belõle. Letakarva, meleg helyen ...