Olívás-sajtos csiga

2017-06-12

sponsored links


Hozzávalók kb. 50 csigához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg jéghideg vaj
  • 20 dkg túró
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás

a töltelékhez:

  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 kis üveg (140 g) olívabogyó
  • 10 dkg trappista sajt

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg trappista sajt




  • Az olívabogyót leszûrtem, a hagymát megpucoltam, nagyobb cikkekre vágtam.
  • Késes aprítóban mindkettõt ledaráltam, a sajtot lereszeltem.
  • A lisztet dagasztógép táljába szitáltam.
  • Belereszeltem a vajat, morzsásra dolgoztattam.
  • Hozzáadtam az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemû tésztává kevertettem.
  • Lisztezett gyúródeszkára borítottam, finoman átgyúrtam, majd 50 x 35 cm-esre nyújtottam.
  • Eloszlattam rajta az elõkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekertem.
  • 1 cm-es szeletekre vágtam, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • A csigákat lekentem az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórtam, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-22 perc alatt aranyszínûre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin januári számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/06/olivas-sa...

sponsored links

Keres?s