Olívás-sajtos csiga
sponsored links
Hozzávalók kb. 50 csigához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg jéghideg vaj
- 20 dkg túró
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
a töltelékhez:
- 1 közepes lila hagyma
- 1 kis üveg (140 g) olívabogyó
- 10 dkg trappista sajt
a tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg trappista sajt
- Az olívabogyót leszûrtem, a hagymát megpucoltam, nagyobb cikkekre vágtam.
- Késes aprítóban mindkettõt ledaráltam, a sajtot lereszeltem.
- A lisztet dagasztógép táljába szitáltam.
- Belereszeltem a vajat, morzsásra dolgoztattam.
- Hozzáadtam az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemû tésztává kevertettem.
- Lisztezett gyúródeszkára borítottam, finoman átgyúrtam, majd 50 x 35 cm-esre nyújtottam.
- Eloszlattam rajta az elõkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekertem.
- 1 cm-es szeletekre vágtam, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
- A csigákat lekentem az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórtam, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-22 perc alatt aranyszínûre sütöttem.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin januári számában is.