Olívás-paradicsomos nyúlgerinc
sponsored links
Még húsvétkor volt, hogy itt voltak nálunk látogatóban a szüleim, és többek között kaptam tõlük egy plüssnyuszit is, mert felnõtt vagyok és a plüssállatoknak én nagyon tudok örülni:) Szóval hozták a plüssnyuszit, aztán közben együtt voltunk bevásárolni, vettünk nyúlhúst is, és mikor hazamentek és este beszéltünk telefonon, Anyukám mondta aggódva, hogy "ugye beraktad a nyuszit a fagyasztóba"? És én akkor úgy felháborodtam, mert azt hittem, a plüssnyuszira gondolt, pedig õt be nem tenném oda:):) Na ennyit a mai nyuszisztoriról...
Hozzávalók:
0,5 kg nyúlgerinc filé
35 dkg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
1,5 dl húsleves alaplé
20 dkg olívabogyó
1 ek apróra vágott bazsalikom
olívaolaj
só, bors
1. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig, sõt kicsit tovább pirítjuk.
2. Elõkészítjük a többi alapanyagot: a paradicsomot forró vízbe dobjuk 1 percre, majd kivesszük és lehúzzuk a héját és felkockázzuk. A fokhagymagerezdet felaprítjuk, az olívabogyókat és a bazsalikomot is felaprítjuk.
3. Egy nagy serpenyõben 3-4 ek olívaolajat hevítünk és rádobjuk a fokhagymát és közepes lángon 1-2 percig hevítjük. Hozzáadjuk a bort és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevesalaplevet, az olivabogyót és a bazsalikomot és kis lángon 10-12 percig fõzzük. Egy kicsit botmixerrel beleturmixolunk, majd hozzáadjuk a húst és még együtt rotyogtatjuk kb 5 percig.
További nyúlhúsos receptek:
www.gasztrabbit.blogspot.com