Olívaolaj
sponsored links
Mostanában egyre gyakrabban érkeznek hozzánk olyan kérdések, hogy szerintünk milyen zsiradékkal/olajjal célszerû fõzni/sütni, melyik a legkevésbé káros vagy legegészségesebb, hogy viselkednek magas hõfokon, stb. Úgy tûnik, hogy a folyamatosan bõvülõ kínálat egyre inkább aktuálissá teszi ezen kérdéseket. Ezzel párhuzamosan úgy látjuk, hogy ez egy örök dilemmává is fejlõdik, mivel egyértelmûen és minden kétséget kizáróan nem jelenthetõ ki egyik vagy másik zsírról vagy olajról sem, hogy az lenne a tökéletes választás minden tekintetben.
Egyedül az jelenthetõ ki tudományosan is alátámasztott eredményekkel megtámogatva, hogy a finomított eljáráson átesett olajok és zsírok kimutathatóan károsak az emberi szervezetre.
A felfokozott érdeklõdés hatására alaposabban beleástuk magunkat a témába és segítségül hívtuk vegyész barátunkat is. Elõre szeretnénk jelezni, hogy nem célunk egyértelmûen állást foglalni egy típus vagy termék mellett, szerintünk az a leghasznosabb, ha az összegyûjtött információk alapján mindenki saját maga helyettesíti be az élethelyzetébe, étkezési szokásaiba a bemutatásra kerülõ olaj és zsírtípusokat és a leírt tények alapján eldönti, melyik a számára megfelelõ.
A cikksorozat valamennyi tagját úgy készítjük, hogy a tagolás segítségével egyszerûen megtalálhatóak legyenek az éppen fontosnak tartott részek. Nem célunk a részletek mély szakmai bemutatása, csak az általánosnál szélesebb látókörhöz szükséges alap megteremtése.
Cikksorozatunk elsõ tagja az olívaolajról szól, kellemes elmélyülést!
Az olívaolaj
Története ...