Olívabogyós és zöldfûszeres (zsályás-bazsalikomos) kovászos gyökérkenyér. Rusztikus és ropogós!
sponsored links
Az ünnepre érett meg a friss kovász, már beszámoltam a csodás, ropogós héjú és puha belû kovászos cipómról. Említettem, hogy két rusztikus gyökérkenyeret is sütöttem ekkor az aktív kovásszal készült kenyértésztából.
A legutóbbi dagasztás nélküli, napon szárított paradicsommal készült gyökérkenyereim gyönyörûek, ropogósak és nagyon finomak voltak, már alig vártam, hogy dagasztott, kovászos tésztával is kipróbáljam ezt a kenyérfajtát is.
Hozzávalók két, körülbelül fél kilós gyökérkenyérhez:
50 dkg kenyérliszt BL 80
20 dkg aktív kovász
1,2 dkg finom tengeri só (ez enyhe fajta, erõsebb sóból kevesebb is elég) ...