Olívabogyós és zöldfûszeres (zsályás-bazsalikomos) kovászos gyökérkenyér. Rusztikus és ropogós!

2011-08-29

sponsored links

Az ünnepre érett meg a friss kovász, már beszámoltam a csodás, ropogós héjú és puha belû kovászos cipómról. Említettem, hogy két rusztikus gyökérkenyeret is sütöttem ekkor az aktív kovásszal készült kenyértésztából.

A legutóbbi dagasztás nélküli, napon szárított paradicsommal készült gyökérkenyereim gyönyörûek, ropogósak és nagyon finomak voltak, már alig vártam, hogy dagasztott, kovászos tésztával is kipróbáljam ezt a kenyérfajtát is.

Hozzávalók két, körülbelül fél kilós gyökérkenyérhez:

50 dkg kenyérliszt BL 80

20 dkg aktív kovász

3 dl hideg víz

1,2 dkg finom tengeri só (ez enyhe fajta, erõsebb sóból kevesebb is elég)  ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s