Olíva vs. vaj: Csokoládés olívatorta olívafagylalttal és idei barackdzsemmel
sponsored links
Fogalmam sincs, hogy egészségesebb-e olívaolajjal fõzni, mint vajjal, habár biztosan oda kellene figyelnem, mert a nagy vajimádatomtól a koleszterinem rendszeresen magasabb a kelleténél, bár már azt is hallottam, hogy a magas koleszterin tulajdonképpen jó . Mindegy, mert engem ez nem is érdekel.
Szeretem a sok vajtól nehéz, zsíros, tejszínízû süteményeket, de majdnem ugyanennyire szeretem az olívaolajtól könnyû, gyümölcsös illatú tésztákat is.
Sajnos itt is ugyanúgy van, mint a vajnál: nincs értelme gyenge minõségût használni. Édességekhez érdemes a Dolce Vita Konyháról vagy az igazioliváról rendelni, mert ha nincs jó íze az olajnak, akkor ilyen mennyiségben az a süteményeden is érzõdni fog. Ha ügyes vagy, olcsóbban megúszod, mintha egy hipermarketben vetted volna.
A tönkölyliszt sem azért van benne, hogy egészségesebb legyen, isten ments!
Csokoládés olívatorta olívafagylalttal és idei barackdzsemmel
A tortához:
115 g tönkölyliszt
190 g finomliszt
3/4 tk só
1 1/2 tk sütõpor ...