Olíva (Veszprém, Buhim utca 14-16)

2011-09-08

sponsored links



Nyugatmagyarországon járva egy igényes étterem felszolgálójától hallhattunk egy sommás vélekedést a budapesti vendéglõkalauzokról, melyek "túlságosan fõvárosközpontúak s nem figyelnek a vidékre". Lehet ebben valami, viszont azt is le kell szögezzük - tisztelettel adózva a nagy kivételeknek, így a Kistücsöknek, a Ráspinak, a Mandulának vagy az Enotecanak - hogy napjaink gasztro-forradalmának fáklyavivõi jellemzõen a Fõvárosban mûködnek és egész országrészekbõl hiányzik egy-egy valóban ínyenc étterem, mely határozottan túllép a hetvenes-nyolcvanas évek sablonjain.
Egy okkal több, hogy megbecsüljük azokat a vendéglõket, melyek nemcsak igényesek, de sikeresek is, melyek szívós munkával kialakították a maguk vendégkörét. Ezek közé tartozik a veszprémi Olíva étterem is, melynek séfje, Tornyos Balázs - mint azt megtudhattuk az étteremben megvásárolható szakácskönyv elõszavából - michelin csillagos séf mellett is dolgozhatott. 

Az Olíva, mint neve is sugallja, izgalmas mediterrán étterem, mely vidéki viszonylatban magas, de nem elfogadhatatlan árakkal mûködik. Zavaró ugyan, hogy a hasonló színvonalú éttermekben bevett árak mellé még külön kell választanunk ...

Folytats a blogon ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/09/o...

sponsored links

Keres?s