Olyan jól indult!
sponsored links
A mai napon végre rászántam magam, hogy elkészítsem életem elsõ bonbonját! Pontosabban elsõ 30 darab bonbonját. Zsuzsi (Praliné Paradicsom) útmutatásai alapján álltam neki, sokáig olvasgattam, ötleteltem, milyet is szeretnék. Aztán egy kávésra és egy "majd valami lesz benne a marcipán mellé"-re esett a választásom.
Neki is álltam nagy bõszen, gondoltam, a temperálást már úgyis bukom, hiszen nincs hõmérõm, de azért ez a beoltós technika is jó lehet, kipróbálom. Így esett, hogy találomra a nagy (200 g-os) fehér táblacsoki felének kétharmadát nekiálltam olvasztani, a harmadik harmadot pedig lereszelni. Mikor már pont minden elolvadt, gyorsan lekaptam a vízgõz fölül és beleöntöttem a reszeléket, majd azon mód bele is kanalaztam a formába, majd gyorsan vissza is borítottam a lábasba. Mindenütt folyt a csoki, féltem, nem is lesz elég, kiborít, az üresekbe kanalaz, kiborít, hogy jusson mindbe. Okés, kicsit bepánikoltam. Ráadásul egy elég bonyolult formával kezdtem, 3 emeletes, és így a tetejét jól be is fedtem, szóval maradt a két emelet a tölteléknek. Ment a hûtõbe, 20 perc ilyenkor az elõírás. A töltelék baromi egyszerû volt, a maradék fehércsoki egy részét felolvasztottam 4 ek. instant porból készült ...