Olvadó csokoládétorta - Paleo

2014-05-10

sponsored links

Megint Esztimnek kedveskedtem ezzel a tortával, mert igazán megérdemli, amilyen kitartóan figyel arra, hogy Palos ételeket egyen. Mi is megkóstoltuk és cseppet sem érzõdött rajta, hogy más lenne mint a hagyományos társai. Bátran készítsétek el és a sok finom epret, málnát se sajnáljátok mellõle tálaláskor, nekem sajnos most nem volt. :)
A recept eredetije Nyamm Zsófitól van, és nem csak engem bûvölt el a lágyan elterülõ csokoládé látványa! :)



Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
  • 100 g cukormentes étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 140 g nyírfacukor
  • 2 evõkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 tojás
  • 50 g tápióka keményítõ (nem paleozóknak sima liszt)
  • 50 g mandulaliszt (nem paleozóknak sima liszt)

Elkészítés:
  1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
  2. A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gõz felett megolvasztjuk és kicsit hûlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat és végül a lisztet is.
  3. A kapcsos tortaforma (18 cm-es) alját kibéleljük sütõpapírral és a tésztánkat beleöntjük.
  4. 20-25 perc alatt megsütjük, akkor érdemes kivenni mikor a külsõ 2-3 cm már szilárd, a belseje pedig lágy. A formában még úgyis sül egy keveset és másnapra már nem folyós, hanem krémes állaga marad a tortának. Máskülönben száraz és élvezhetetlen lesz!
 

 Jó étvágyat!

...megint pár szép fotó tõlem... ?
 
 
 
 


Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/ol...

sponsored links

Keres?s