Olvadó csokoládétorta - Paleo
sponsored links
Megint Esztimnek kedveskedtem ezzel a tortával, mert igazán megérdemli, amilyen kitartóan figyel arra, hogy Palos ételeket egyen. Mi is megkóstoltuk és cseppet sem érzõdött rajta, hogy más lenne mint a hagyományos társai. Bátran készítsétek el és a sok finom epret, málnát se sajnáljátok mellõle tálaláskor, nekem sajnos most nem volt. :)
A recept eredetije Nyamm Zsófitól van, és nem csak engem bûvölt el a lágyan elterülõ csokoládé látványa! :)
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 150 g vaj
- 140 g nyírfacukor
- 2 evõkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 tojás
- 50 g tápióka keményítõ (nem paleozóknak sima liszt)
- 50 g mandulaliszt (nem paleozóknak sima liszt)
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
- A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gõz felett megolvasztjuk és kicsit hûlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat és végül a lisztet is.
- A kapcsos tortaforma (18 cm-es) alját kibéleljük sütõpapírral és a tésztánkat beleöntjük.
- 20-25 perc alatt megsütjük, akkor érdemes kivenni mikor a külsõ 2-3 cm már szilárd, a belseje pedig lágy. A formában még úgyis sül egy keveset és másnapra már nem folyós, hanem krémes állaga marad a tortának. Máskülönben száraz és élvezhetetlen lesz!
Jó étvágyat!
...megint pár szép fotó tõlem... ?