Olivás-szardellás sós keksz
sponsored links
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
12 dkg reszelt sajt (cheddar-t használtam)
12 dkg vaj
2,5 dkg szardella (jól leitatva az olajat, apróra vagdalva)
5 dkg fekete oliva (papíron leitattam, majd apróra vágtam)
1 csapott mokkáskanál cayanne bors
ízlés szerint só (függ a sajttól, én már sót nem tettem bele, a cheddartól és a szardellától elég sós volt)
A lisztet, reszelt sajtot és a cayanne borsot szárazon összekevertem. hozzáadtam a vajat, az apróra vágott szardellát és olivát, összegyúrtam. Folpack fóliába csomagolva hûtõbe tettem egy órára. Utána kinyújtottam, tetszõleges kiszúróval kiszaggattam, sütõpapíros tepsire raktam és 200 fokos elõmelegített sütõben aranyszínûre sütöttem (kb. 12-15 perc).