Olivabogy?s-szalonn?s rudak
sponsored links
Hozz?val?k:
- A t?szt?hoz:
2 dl langyos tej
1 csapott te?skan?l krist?lycukor
4 dkg friss ?leszt?
2 toj?s s?rg?ja
20 dkg tejf?l
60 dkg sima keny?rliszt
2 mokk?skan?l s?
10 dkg olvasztott vaj
- A t?lt?shez:
10 dkg baconszalonna apr?ra v?gva
3 gerezd fokhagyma apr?ra v?gva, nem fokhagymanyom?n ?tnyomva
10 dkg fekete olivabogy? apr?ra vagdalva
2,5 dkg reszelt parmez?n
2,5 dkg reszelt mozarella (vagy m?s reszelt sajt )
A t?szta hozz?val?ib?l kelt t?szt?t dagasztunk, hagyjuk kelni (kb. 1 ?r?n ?t, de ?n most este bedagasztottam ?s kel?s n?lk?lbetettem a h?t?be, folpack f?li?val letakarva, ?s ?gy hidegen kelesztettem m?snapig, majd m?snap a h?t?b?l kiv?ve r?gt?n dolgoztam vele, nem hagytam m?r kelni.
A t?ltel?k hozz?val?it ?sszekevertem.
A t?szt?t enyh?n lisztezett fel?leten v?konyra, n?gyzet alak?ra ny?jtottam. Sz?lt?ben k?tfel? v?gtam, az egyik fel?reelosztottam a t?ltel?ket,majd r?tettem a m?sik t?sztafelet. Kicsit ny?jt?f?val ?tmentem rajta, sz?lt?ben m?g egyszer f?lbev?gtam, hogy ne legyenek nagyon hossz?k a rudacsk?k, majd kb. 2 cm-es cs?kokra v?gtam. A k?t v?g?t megfogva ellent?te ir?nyba megcsavartam, s?t?pap?ros tepsire raktam ?s el?meleg?tett s?t?ben sz?p pirosra s?t?ttem.