Olga
sponsored links
mióta elolvastam, hogy “Minden korombeli embernek van legalább egy, de inkább több ismerõse, aki valahol harminc után rájön, hogy az egész eddigi karrierje egy tévedés, mert õ igazából kurvatehetséges FOTÓS.“, azóta valahogy nincs kedvem fényképezni.
bár lehet, hogy csak lecsúsztam kissé a Maslow-piramis tetejérõl.
esetleg k sok a munka.
vagy csak még mindig nem szoktam meg, hogy nincs Írország többet és itt kell fõzni, ha enni akarok.
ui. nem volt még olyan blog, amit elejétõl a végéig egyben olvastam el, egy éjszaka alatt, vinnyogva röhögve. most már van. hadd gratuláljak, Olga.
krémes rizstorta
Hozzávalók
- 10 dkg tejberizs-rizs* (vagy rizottóhoz való)
- 0.5 l tej
- 14 dkg cukor
- 1 tk vaníliaesszencia
- 1 narancs héja, reszelve
- 0.6 dl rum - opcionális
- 6 tojás
Know-how
- *az Aldiban vettem valamikor.
- a rizst cc. 4 dl forrásban levõ vízbe szórtam, egy csipet sóval és 10 percig fõztem (eddigre nagyjából az összes vizet magába is szívta), néhányszor megkeverve közben. amikor kész lett, félretettem.
- a tojásokat a cukorral, vaníliával, szesszel, narancshéjjal alaposan kikevertem.
- óvatosan hozzáöntöttem a felmelegített tejet (ami nem volt tûzforró, csak éppen meleg), folyamatosan keverve a tojást.
- ehhez a custard-alaphozadtam hozzá a megfõtt rizst.
- egy 23 cm átmérõjû kerámiatálat kivajaztam, megszórtam polentával és egy kis kristálycukorral - erre öntöttem rá a keveréket, próbálva a rizst egyenletesen eloszlatni az edény alján.
- megszórtam még egy marék áfonyával, mert épp volt még egy marék áfonyám - de ez egyáltalán nem kötelezõ.
- 175 fokos sütõben kezdtem sütni, de fél óránál már nagyon barnult a teteje, úgyhogy egyrészt befedtem alufóliával, másrészt mérsékeltem 150-re a hõfokot - így sült még 30 percet (szóval az összes sütési idõ nálam 1 óra volt.)
- amikor késznek véltem, kitettem hûlni az erkélyre - szobahõmérsékleten ajánlják a fogyasztást, de mivel már 22.40 volt, ez másnapra maradt.
- szerintem elég jó kis cucc.
3.1
http://www.eztettem.hu/2017/05/kremes-rizstorta.htmlui. a cukrot nagyon durván visszavágtam és mégy ÍGY IS tökédes – úgyhogy legközelebb 10 dkg cukrot teszek bele.