Olga

2017-05-12

sponsored links

mióta elolvastam, hogy “Minden korombeli embernek van legalább egy, de inkább több ismerõse, aki valahol harminc után rájön, hogy az egész eddigi karrierje egy tévedés, mert õ igazából kurvatehetséges FOTÓS.“, azóta valahogy nincs kedvem fényképezni.
bár lehet, hogy csak lecsúsztam kissé a Maslow-piramis tetejérõl.
esetleg k sok a munka.
vagy csak még mindig nem szoktam meg, hogy nincs Írország többet és itt kell fõzni, ha enni akarok.

ui. nem volt még olyan blog, amit elejétõl a végéig egyben olvastam el, egy éjszaka alatt, vinnyogva röhögve. most már van. hadd gratuláljak, Olga.

Torta di Riso alla Carrarina

krémes rizstorta

Hozzávalók

  • 10 dkg tejberizs-rizs* (vagy rizottóhoz való)
  • 0.5 l tej
  • 14 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 1 narancs héja, reszelve
  • 0.6 dl rum - opcionális
  • 6 tojás

Know-how

  1. *az Aldiban vettem valamikor.
  2. a rizst cc. 4 dl forrásban levõ vízbe szórtam, egy csipet sóval és 10 percig fõztem (eddigre nagyjából az összes vizet magába is szívta), néhányszor megkeverve közben. amikor kész lett, félretettem.
  3. a tojásokat a cukorral, vaníliával, szesszel, narancshéjjal alaposan kikevertem.
  4. óvatosan hozzáöntöttem a felmelegített tejet (ami nem volt tûzforró, csak éppen meleg), folyamatosan keverve a tojást.
  5. ehhez a custard-alaphozadtam hozzá a megfõtt rizst.
  6. egy 23 cm átmérõjû kerámiatálat kivajaztam, megszórtam polentával és egy kis kristálycukorral - erre öntöttem rá a keveréket, próbálva a rizst egyenletesen eloszlatni az edény alján.
  7. megszórtam még egy marék áfonyával, mert épp volt még egy marék áfonyám - de ez egyáltalán nem kötelezõ.
  8. 175 fokos sütõben kezdtem sütni, de fél óránál már nagyon barnult a teteje, úgyhogy egyrészt befedtem alufóliával, másrészt mérsékeltem 150-re a hõfokot - így sült még 30 percet (szóval az összes sütési idõ nálam 1 óra volt.)
  9. amikor késznek véltem, kitettem hûlni az erkélyre - szobahõmérsékleten ajánlják a fogyasztást, de mivel már 22.40 volt, ez másnapra maradt.
  10. szerintem elég jó kis cucc.
3.1
http://www.eztettem.hu/2017/05/kremes-rizstorta.html

Torta di Riso alla Carrarina

ui. a cukrot nagyon durván visszavágtam és mégy ÍGY IS tökédes – úgyhogy legközelebb 10 dkg cukrot teszek bele.

Torta di Riso alla Carrarina


Folytats a blogon ... www.eztettem.hu/2017/05/kremes-rizsto...

sponsored links

Keres?s