Oldalas és paradicsom avagy Szóval már ezt sem
sponsored links
Szóval, ez a sokat sejtetõ cím, lényegében arra utal, hogy meg-megkívánom a jóféle klasszikus kis mannákat, de mindig beugrik valami a formás fejecskémben, rakományként elhelyezkedõ agy nevû képzõdménybe és akkor...
Szóval akkor csak úgy jönnek az Õrültnél Õrültebb ötletek, Ételek és ez Jó.
Ilyenkor még azon is elgondolkodom (persze a -gondolkodom- csak idézõjelben értendõ), hogy nevezhetném a blogomat ÕrültenJóÉteleknek is ?
Hm, ez tetszik!
Mi?
...micsoda?
Ja! hogy már az..., akkor ez tök Jó ?
PARADICSOMOS-HAGYMÁS OLDALAS
HOZZÁADOTT ZSIRADÉK NÉLKÜL
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
2 nagy dob. paradicsompüré (140g)
4 par.dob. víz
5 ger. fokhagyma
2 fej vöröshagyma (30-35dkg)
1 tk. õrölt kömény
2 tk. majoránna
bors, só
Az oldalast feldaraboljuk, sóval és köménnyel bedörzsöljük.
A vöröshagymát felkockázzuk, most nem kell aprítani, hisz? ez lesz az egyik jelleget adó anyag.
A paradicsompürét, 4 saját dobozának megfelelõ mennyiségû vízzel kikeverjük, zúzott fokhagymával, majoránnával, borssal, és egy kicsi sóval ízesítjük.
A felkockázott a vöröshagymát, a paradicsomhoz adjuk, aztán alaposan beleforgatjuk, beletapicskoljuk a húsokat, majd tepsiben pakoljuk õket, és a paradicsomos-hagymás szószt ráöntjük (ne legyen túl nagy a tepsi).
180 fokos sütõben, fóliával letakarva, bõ 1 órát pároljuk, ezután a fóliát levéve kívánt puhulásig sütjük, illetve szépen megpirítjuk.