Oldalas több felvonásban

2011-09-30

sponsored links


Lucskos káposzta

Gyerekkoromban nagyon válogatós voltam (biztosan mondtam már), pedig bölcsõdében, óvodában, napköziben igazán megszokhattam volna mindenféle ételt. De ahogy emlékszem, ez volt az egyetlen - mármint a lucskos káposzta - amit nem az íze, nem a látványa, hanem a neve miatt nem akartam megenni. Most sem vagyok igazán kibékülve ezzel az elnevezéssel, tulajdonképpen nem is szoktam ilyet fõzni, inkább csak káposztafõzeléket. Hát nincs nagy különbség, utánaolvasgattam, a fõ, hogy ebben a káposzta együtt fõ a belevaló hússal, ami valamilyen zsírosabb, gyakran bõrös hús. Én olyan "középutas" megoldást választottam, hogy oldalast vettem, amit szeretek, mégis már elég régóta nem volt az étlapunkon. És egyáltalán nem volt zsíros, úgy éreztem, hogy a szegény disznó, amibõl feldolgozták, eléggé diétázhatott, sportolhatott.

Két csontonként fölvágtam az oldalast, így kis, féltenyérnyi darabok lettek. Személyenként kettõt- kettõt számítva tettem az elõzõleg csíkokra vágott káposztához. Annyi vízzel öntöttem föl, ami csak kb. kétharmadig lepte el, mert a káposzta térfogata eléggé ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2011/09/30/oldalas_tobb_...

sponsored links

Keres?s