Oldalas korona savanyú káposzta ágyon
sponsored links
Hozzávalók: 1,2 kg oldalas, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1,5 kg savanyított gyalult káposzta, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 evõkanál paprika krém, 1 evõkanál zsír, borsikafû, só, bors, õrölt pirospaprika; a tálaláshoz: petrezselyem levél, metélõhagyma, paprika
Elkészítése: az oldalast sóval bedörzsöljük, meghintjük borssal és õrölt pirospaprikával, majd korona alakba állítjuk és két végét hústûvel rögzítjük. Egy akkora edénybe állítjuk, hogy be tudjuk fedni, mellétesszük a megpucolt fokhagymát és a borsikafû ágat, majd felöntjük vízzel és 40 percig, lassú lángon fõzzük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és a savanyú káposztát. Sóval és ...