Olaszos ízek, burgonya köntösben
sponsored links
Uhh, de szép címet adtam ennek a kajának :) Imádom az ilyen nem túl bonyolult, de mégis idõigényes kajákat készíteni...na jó, kicsit hazudós vagyok :D
Ezt az ételt is egy videóban láttam, természetesen sokkal szebb volt a kinézete, mint az enyémnek, de szögezzük le, nem vagyok szakács, csak szeretek fõzni :)
Ez az étel eredetileg húsos verzióban készült, de mi nem eszük húst hétköznap, így készítettem egy húsmentes változatot belõle.
Hozzávalók 6 fõ részére: 6 db sütni való burgonya, 20 gr reszelt parmezán, 1 doboz leveles mirelit spenót, 150 gr ricotta, 150 gr szója granulátum, 1 doboz aprított paradicsom,olívaolaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, fûszerpaprika, 200 gr reszelt mozzarella.
Elkészítése: Ha ilyen módon készül az étel, akkor legelõbb a szóját kell beáztatni. Ha hússal, akkor a sütõt bemelegíteni 180 fokra. :) A burgonyákat meghámoztam és mandolinnal felaprítottam egyenletes 2 mm-es szeletekre. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral, a parmezán 2/3-át elterítettem rajta, és elkezdtem kirakni a burgonyaszeletekkel úgy, hogy egymást fedjék szorosan. Elég pepecselõs, de szép lesz a végeredmény. Amikor ezzel megvoltam, akkor még egyenletesen rászórtam a maradék sajtot, majd mehetett a sütõbe, 35 percre. Ez alatt az idõ alatt készítsük el a kétféle ragut. A spenótot olajon megfuttattam, majd sóztam borsoztam és rányomtam 2 gerezd fokhagymát. Amikor kicsit meghûlt belekevertem a ricottát és félretettem. A paradicsomos raguhoz elõbb a hagymát és a fokhagymát kell olajon megpirítani, majd mehet hozzá a szója granulátum is. ( a húsosok természetesen itt darált marhahúst adjanak hozzá) Ezt jól össze kell sütni, sózni, borsozni, megszórni a fûszerpaprikával és hozzáadni a paradicsomot. Addig fõzzük, amíg a paradicsom leve eltûnik, de még nem lesz száraz az étel. Lehet beletenni aprított petrezselyemzöldet, de az most nekem kimaradt. Amikor ezzel a raguval is megvagyunk, addigra megsül a burgonyánk is. Vegyük ki a sütõbõl a tepsit, elõször kenjük meg a spenótos ricottás töltelékkel. Utána mehet rá a paradicsomos ragu, majd a reszelt mozzarella. Próbáljuk a sütõpapír segítségével úgy feltekerni az egészet mint egy piskótatekercset. Na ez annyira nem ment nekem, lehet várni kellett volna vele, amíg jobban kihûl, de azért nagyjából sikerült. Toljuk vissza a sütõbe és pirítsuk meg a tetejét. Szeleteljük és tálaljuk salátával.
Ezt az ételt is egy videóban láttam, természetesen sokkal szebb volt a kinézete, mint az enyémnek, de szögezzük le, nem vagyok szakács, csak szeretek fõzni :)
Ez az étel eredetileg húsos verzióban készült, de mi nem eszük húst hétköznap, így készítettem egy húsmentes változatot belõle.
Hozzávalók 6 fõ részére: 6 db sütni való burgonya, 20 gr reszelt parmezán, 1 doboz leveles mirelit spenót, 150 gr ricotta, 150 gr szója granulátum, 1 doboz aprított paradicsom,olívaolaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, fûszerpaprika, 200 gr reszelt mozzarella.
Elkészítése: Ha ilyen módon készül az étel, akkor legelõbb a szóját kell beáztatni. Ha hússal, akkor a sütõt bemelegíteni 180 fokra. :) A burgonyákat meghámoztam és mandolinnal felaprítottam egyenletes 2 mm-es szeletekre. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral, a parmezán 2/3-át elterítettem rajta, és elkezdtem kirakni a burgonyaszeletekkel úgy, hogy egymást fedjék szorosan. Elég pepecselõs, de szép lesz a végeredmény. Amikor ezzel megvoltam, akkor még egyenletesen rászórtam a maradék sajtot, majd mehetett a sütõbe, 35 percre. Ez alatt az idõ alatt készítsük el a kétféle ragut. A spenótot olajon megfuttattam, majd sóztam borsoztam és rányomtam 2 gerezd fokhagymát. Amikor kicsit meghûlt belekevertem a ricottát és félretettem. A paradicsomos raguhoz elõbb a hagymát és a fokhagymát kell olajon megpirítani, majd mehet hozzá a szója granulátum is. ( a húsosok természetesen itt darált marhahúst adjanak hozzá) Ezt jól össze kell sütni, sózni, borsozni, megszórni a fûszerpaprikával és hozzáadni a paradicsomot. Addig fõzzük, amíg a paradicsom leve eltûnik, de még nem lesz száraz az étel. Lehet beletenni aprított petrezselyemzöldet, de az most nekem kimaradt. Amikor ezzel a raguval is megvagyunk, addigra megsül a burgonyánk is. Vegyük ki a sütõbõl a tepsit, elõször kenjük meg a spenótos ricottás töltelékkel. Utána mehet rá a paradicsomos ragu, majd a reszelt mozzarella. Próbáljuk a sütõpapír segítségével úgy feltekerni az egészet mint egy piskótatekercset. Na ez annyira nem ment nekem, lehet várni kellett volna vele, amíg jobban kihûl, de azért nagyjából sikerült. Toljuk vissza a sütõbe és pirítsuk meg a tetejét. Szeleteljük és tálaljuk salátával.