Olaszos zabfasírt
sponsored links
Az aszalt paradicsom miatt nagyon jellegzetes ízû lesz a fasírt, friss salátával, tört krumplival különösen finom.
Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
10 dkg búzapehely (vagy ez is lehet zab)
2 ek tk. búzadara
2 aszalt paradicsom apróra vágva
2 ek darált lenmag
2 ek olivaolaj
1 gerezd fokhagyma összenyomva
1 pici vöröshagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem zöldje felaprítva
1 csipet bazsalikom, oregánó
1 tk só
pálmazsír a tepsi kikenéséhez
A száraz hozzávalókat összekeverjük, eldolgozzuk, majd beleöntjük az oliva olajat és kb. 3 dl forró vizet. Elõször csak 2 dl-rel keverjük el, majd ha szükséges a többi folyadékot is hozzáadjuk. Kicsit várunk arra, hogy a gabonák megdagadjanak. Azután vizes kézzel kerek fasírtokat formázunk, amit kikent tepsibe helyezünk. Ebbõl az adagból kb. 15 kisebb fasírt lesz.
Kb. fél óráig sütjük közepes hõfokon. Félidõben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk jól megpiruljon.