Olaszos rántott hús, parmezánnal
sponsored links
Nagyon ritkán nézek tv-t, mert egyszerûen nincs semmi normális mûsor. A tv paprikán is annyi az ismétlés, hogy Jamie receptjeit sokszor már tudom kívülrõl, mert mindig ugyanabban az idõpontban adják ugyanazokat a részeket. Viszont, amióta a TLC-n Buddy Valastro, a tortakirály elkezdett fõzni, azóta szívesebben nézem az õ mûsorát. Igaz ott is már sok az ismétlés, mert szinte az összes részt láttam már. Vajon mi tetszik a legjobban? Nem fogjátok kitálalni. :) Olasz ételeket fõz és egyszerûen imádom, hogy mindig látok valami újat.
Párom kedvence a rántott hús, úgyhogy húsvétkor szerettem volna neki valamivel kedvezni, de hogy ne legyen unalmas, így Buddy-nál látott verziót készítettem el.
Isteni jó! Azt mondták rá, mint egy szelet pizza tészta nélkül! :) Próbáljátok ki!
Olaszos rántott hús, parmezánnal
Hozzávalók:
8-10 szelet csont nélküli karaj
2 tojás
tk. tönköly zsemlemorzsa
tk. liszt
só, bors
1 konzerv paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. balzsamecet
bazsalikom, majoránna, kakukkfû
Tetejére:
reszelt parmezán
Elkészítés:
Melegítsük elõ a sütõt 200°C-ra.
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk apróra, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg. Öntsük rá a konzerv paradicsomot, fûszerezzük ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk, amíg be nem sûrûsödik.
A karaj szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Forgassuk meg lisztben, tojásba, majd a zsemlemorzsába és kevés olívaolajon süssük meg mind a két oldalát. Ha sikerült szépen kiklopfolni, akkor elég rövid idõ alatt megsül, úgyhogy ne szárítsuk ki.
Papírtörlõre téve itassuk le a felesleges zsiradékot.
Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Kanalazzuk rá a paradicsom mártást, majd szórjuk meg bõven reszelt parmezánnal.
Tegyük a sütõbe 10-15 percre, amíg a sajt szépen rá nem sül. Gáz sütõnél a legfelsõ részre, villanysütõnél lehet grillezni.
Rozmaringos újburgonyával tálaltam, amit kevés olívaolajjal, fedõ alatt megpároltam, majd mikor félig megpuhult fedõ nélkül addig sütöttem, amíg meg nem pirult.