Olasz zabkorong

2014-06-05

sponsored links

Remélem nem unjátok még a zabkorongokat, mert mi egyszerûen nem tudunk betelni vele! :D
Szinte minden héten készül valami újfajta, hol zöldséges, hol sajtos, hol hagymás, hol pizzás.. :P

A recept:mexikoi2.jpg

  • 2,5 dl zabpehely
  • 2 ek olaj vagy tyúkzsír :P
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
  • tojás
  • 1 konzerv sûrített paradicsom
  • 1 csokor újhagyma - felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1-1 kk tyúkzsír vagy kókuszzsír - a sütéshez

  Fûszerek:

  • 1-1 ek oregano, bazsalikom
  • 1 kk rozmaring
  • 1 mk
  • 1/2 mk bors

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. 
Ha van otthon kimaradt húsleves áztathatjuk abba is, csak még finomabb lesz tõle! ;)

Amíg ázik a zabpehely megpároljuk a zöldségeket.
Átforgatjuk a felhevített zsiradékon, majd fedõ alatt 15 perc alatt megpároljuk.

Amikor a zabpehely beszívta a folyadékot, beleütjük a tojást, megfûszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymákat, végül belekeverjük a zöldségeket, és kevés zsiradékon serpenyõben kis lepényeket sütünk belõle.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/06/05/olasz_z...

sponsored links

Keres?s