Olasz zabkorong
sponsored links
Remélem nem unjátok még a zabkorongokat, mert mi egyszerûen nem tudunk betelni vele! :D
Szinte minden héten készül valami újfajta, hol zöldséges, hol sajtos, hol hagymás, hol pizzás.. :P
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 2 ek olaj vagy tyúkzsír :P
- 20 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
- 2 tojás
- 1 konzerv sûrített paradicsom
- 1 csokor újhagyma - felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1-1 kk tyúkzsír vagy kókuszzsír - a sütéshez
Fûszerek:
- 1-1 ek oregano, bazsalikom
- 1 kk rozmaring
- 1 mk só
- 1/2 mk bors
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni.
Ha van otthon kimaradt húsleves áztathatjuk abba is, csak még finomabb lesz tõle! ;)
Amíg ázik a zabpehely megpároljuk a zöldségeket.
Átforgatjuk a felhevített zsiradékon, majd fedõ alatt 15 perc alatt megpároljuk.
Amikor a zabpehely beszívta a folyadékot, beleütjük a tojást, megfûszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymákat, végül belekeverjük a zöldségeket, és kevés zsiradékon serpenyõben kis lepényeket sütünk belõle.