Olasz vegyes babfõzelék
sponsored links
Ma egy nem szokványos fõzelék receptet hoztam nektek.
A olaszok vegyes hüvelyesekbõl és gabonakeverékekbõl fõznek fõzeléket amit õk inkább salátának neveznek és sok parmezánnal és pirítós kenyérrel kínálnak. Elkészítéséhez elõre bekevert bab és gabonaféléket használnak. Náluk misto legumi e caereali-ként árulják az üzletekben.
Ha Olaszországban jártok érdemes betérni egy üzletbe és beszerezni egy pár zacskóval ebbõl a keverékbõl. Nálunk sajnos nem lehet kapni de mi is könnyedén bekeverhetjük és a hozzávalókat pedig a gyógynövény boltokban meg is tudjuk vásárolni.
Hozzávalók:
30 dkg vegyes száraz bab keverék
( fehérbab, tarkabab,adzuki bab, feketebab,mungóbab)
15 dkg keverék összesen: vörös lencse,zöld lencse,szárított csicseriborsó
5 dkg árpagyöngy
3 db babérlevél
ízlés szerint só,bors
Hozzávalók a fõzelék besûrûsítéséhez: 1 evõkanál étkezési keményítõ
Hozzávalók a tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt és pirítós bagett szeletek
Elkészítése:
Elõzõ este a szárazbabokat, a lencséket,a csicseriborsót és az árpagyöngyöt összekeverjük egy tálba és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje. Másnap leszûrjük róla a maradék vizet és folyó vízzel átmossuk. Belerakjuk egy kuktába és friss vízzel felöntjük. Csak annyi vizet adjunk hozzá ami kb két ujjnyira ellepi õket. Tegyük hozzá a babérleveleket és zárjuk le a kuktát. Forralás után fõzzük 25 percig,majd óvatosan nyissuk ki a szelepet és engedjük ki a gõzt a kuktából. Nyissuk ki és öntsük át egy másik edénybe. A puha bab keverékhez adjunk ízlés szerint sót, õrölt borsot , egy evõkanál étkezési keményítõt amit elõzõleg kevés vízzel elkeverünk és sûrítsük be. Ezután máris tálalhatjuk.
Szedjünk ki egy keveset egy mélytányérba. A pirítós kenyereket rakjuk a tetejére és reszeljünk rá jó sok parmezán sajtot.
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted / 5 Májusi számában
A olaszok vegyes hüvelyesekbõl és gabonakeverékekbõl fõznek fõzeléket amit õk inkább salátának neveznek és sok parmezánnal és pirítós kenyérrel kínálnak. Elkészítéséhez elõre bekevert bab és gabonaféléket használnak. Náluk misto legumi e caereali-ként árulják az üzletekben.
Ha Olaszországban jártok érdemes betérni egy üzletbe és beszerezni egy pár zacskóval ebbõl a keverékbõl. Nálunk sajnos nem lehet kapni de mi is könnyedén bekeverhetjük és a hozzávalókat pedig a gyógynövény boltokban meg is tudjuk vásárolni.
Hozzávalók:
30 dkg vegyes száraz bab keverék
( fehérbab, tarkabab,adzuki bab, feketebab,mungóbab)
15 dkg keverék összesen: vörös lencse,zöld lencse,szárított csicseriborsó
5 dkg árpagyöngy
3 db babérlevél
ízlés szerint só,bors
Hozzávalók a fõzelék besûrûsítéséhez: 1 evõkanál étkezési keményítõ
Hozzávalók a tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt és pirítós bagett szeletek
Elkészítése:
Elõzõ este a szárazbabokat, a lencséket,a csicseriborsót és az árpagyöngyöt összekeverjük egy tálba és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje. Másnap leszûrjük róla a maradék vizet és folyó vízzel átmossuk. Belerakjuk egy kuktába és friss vízzel felöntjük. Csak annyi vizet adjunk hozzá ami kb két ujjnyira ellepi õket. Tegyük hozzá a babérleveleket és zárjuk le a kuktát. Forralás után fõzzük 25 percig,majd óvatosan nyissuk ki a szelepet és engedjük ki a gõzt a kuktából. Nyissuk ki és öntsük át egy másik edénybe. A puha bab keverékhez adjunk ízlés szerint sót, õrölt borsot , egy evõkanál étkezési keményítõt amit elõzõleg kevés vízzel elkeverünk és sûrítsük be. Ezután máris tálalhatjuk.
Szedjünk ki egy keveset egy mélytányérba. A pirítós kenyereket rakjuk a tetejére és reszeljünk rá jó sok parmezán sajtot.
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted / 5 Májusi számában