Olasz szardellás olívás spagetti
sponsored links
Mártáshoz:
- 20 szem fekete olívabogyó
- kb.10 szardella filé
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 nagy citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek extra szûz olívaolaj
- 250 gr teljes kiõrlésû spagetti tészta
- só
- reszelt parmezán
Egy lábasban tegyél fel vizet forrni, adj hozzá sót, pici olajat, és tedd bele a spagetti tésztát fõni. Amíg a tészta fõl, fogd a késes aprítógépedet, és tedd bele szép sorban az összes hozzávalót, ami a mártáshoz kell. Turmixold krémesre, és adj hozzá a tészta fõzõvizébõl fél bögrényit (1-1,5 dl), és még egy utolsót mixelj rajta. A leszûrt tésztát forgasd össze a mártással, reszelj rá parmezánt és díszítsd petrezselyemlevelekkel.Imádjuk!