Olasz lencseleves
sponsored links
Ha új év, akkor lencse. Idén leves formájában.
Olasz lencseleves
Hozzávalók (4 adag):
25 dkg lencse
20 dkg kolbász
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
3 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
2 db babérlevél
majoranna
15 dkg sûrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyem (szárított)
1 l víz
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A lencsét átmossuk és beáztatjuk hideg vízbe.
- A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra.
- Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük õket.
- Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, pár percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a répákat, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az elõzõleg beáztatott lencsét is. Felöntjük fehérborral, 1-2 percig fõzzük, majd dobunk rá babérlevelet, a majorannát és felöntjük a sûrített paradicsommal és vízzel. Sózzuk és borsozzuk! Majd lefedve, közepes lángon kb 1 óra alatt puhára fõzzük.
- A végén megszórjuk szárított petrezselyemmel, egyet rottyantunk még rajta, majd elzárjuk a gázt.