Olasz krumplitorta
sponsored links
Újabb recept az Édességek aranykönyvébõl. Ez sem kevésbé finom, mint az elsõ.
Az ok, amiért pont ezt a receptet választottam, hogy az õsszel megismert Õri Balázs volt olyan kedves, és beváltotta a hónapokkal ezelõtt tett ígéretét, és egy csodálatos adag krumplit ajándékozott nekem kipróbálásra szombaton. Zavarba ejtõ a választék, legalább hatféle krumplit hoztam haza. Vasárnap este készítettem belõlük egy adag tepsis krumplit - olíva olajjal, fokhagymával, nagy szemû tengeri sóval -, és azt kell mondjam, egyik fantasztikusabb, mint a másik. Sokkal hamarabb megsültek, mint az általam eddig használt fajták, ráadásul a forgatás közben egyik sem esett szét atomjaira, nem úgy, mint a hazaiak. Ízük, állaguk elképesztõ, a maradékot még másnap is kicsipegettem hidegen a tepsibõl. Kedvencem a Maja hajnal névre hallgató gyönyörûség.
Maja hajnal és Perui lila, a fotóért köszönet Almának
Hozzávalók:
50 dkg héjában fõtt krumpli
3 dkg liszt
4 tojás szétválasztva
15 dkg cukor ...