Olasz kolbászos krumplileves
sponsored links
Az utolsó meleg napok jönnek, ahogy rá pillantottam most az elõrejelzésre. Szomorú vagyok, mert az átmenet mindig elmarad. A 30 fokok után a 26-27 jól esett volna, nem pedig 20-23, amikor már azért szükség van kabátra vagy melegebb öltözetre. Hûvösebb napokon jobban kívánjuk a forró, tartalmasabb leveseket és egyre többet gondolunk az õszi ételekre is, amikor menüt tervezünk. Legalábbis nálam ez éppen így van most.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Olasz kolbászos krumplileves
Hozzávalók
10 dkg száraz kolbász
1,5 l húsalaplé
10-12 olajban eltett aszalt paradicsom
2 evõkanál olaj (az aszalt paradicsomos üvegbõl)
6-8 burgonya
2 evõkanál aprított friss bazsalikomlevél
2 evõkanál aprított friss petrezselyemzöld
1 rozmaringág levelei
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen õrölt bors
1 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított bagett
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk, az olajon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított fûszernövényeket, az aszalt paradicsomot, végül a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntjük a húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A burgonya puhulásáig fõzzük. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, és további 5 percig rotyogtatjuk. A levest pirított bagettel tálaljuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Olasz kolbászos krumplileves
Hozzávalók
10 dkg száraz kolbász
1,5 l húsalaplé
10-12 olajban eltett aszalt paradicsom
2 evõkanál olaj (az aszalt paradicsomos üvegbõl)
6-8 burgonya
2 evõkanál aprított friss bazsalikomlevél
2 evõkanál aprított friss petrezselyemzöld
1 rozmaringág levelei
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen õrölt bors
1 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított bagett
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk, az olajon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított fûszernövényeket, az aszalt paradicsomot, végül a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntjük a húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A burgonya puhulásáig fõzzük. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, és további 5 percig rotyogtatjuk. A levest pirított bagettel tálaljuk.