Olasz kenyérrúd

2014-05-31

sponsored links

Az elnevezés nem onnan ered, hogy valamilyen olasz származású kenyérrõl lenne szó, hanem mert a bazsalikom és az oregano fûszer találkozik a tésztában, aminek sülés közben olyan jó illata van, mintha pizza sülne. A csücskei voltak a legfinomabbak. Frissen jó ropogós és akár paradicsom salsával vagy csak magyaros körözöttel is nagyon finom. A párom készíti a legjobb körözöttet, úgyhogy ezt a feladatot õ kapta.
Egyébként még vendégvárónak is tökéletes lehet, mert magában is ízletes.







Olasz kenyérrúd
Hozzávalók (6 db):
1,5 dl langyos tej
20 g élesztõ
1 tk. cukor
1 dl langyos víz
100 g BL 80 kenyérliszt
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiõrlésû liszt
2 tk só
1 ek. szárított bazsalikom
1 ek. szárított oregano
3 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztõt, keverjük el a cukorral és hagyjuk felfutni. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót, a szárított fûszereket, a felfuttatott élesztõt és dagasszuk robotgéppel 7-8 percig úgy, hogy közben pótoljuk langyos vízzel a folyadékot. A vége felé kanalazzuk hozzá az olívaolajat, majd még 3-4 percig dagasszuk. Jó kis rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Tegyük kelesztõ tálba 20 percre, gyúrjuk át, majd ismét tegyük vissza még 20 percre. Osszuk 6 részre, sodorjunk belõle gáztepsi méretû hosszú rudakat, majd sorakoztassuk egymás mellé sütõpapírra. Melegítsük elõ a sütõt 200°C-ra. Miután megkeltek a rudacskák, spricceljük meg alaposan vízzel és toljuk be a sütõbe 20-25 percre.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/05/olasz...

sponsored links

Keres?s