Olasz kenyérlepény friss ricottával, mortadellával és olívával 112/1.
sponsored links
Egy klassz vacsoraötlet amivel villoghatunk vendégeinknek, de mégse kell órákat tölteni hozzá a konyhában.
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
25 dkg liszt
10-12 g szárított élesztõ
2 ek. kefír
1 ek. cukor
1 kk. só
2 ek. olívaolaj+a tálaláshoz
1,2-1,5 dl langyos víz
2-3 csipet kakukkfû
15 dkg ricotta
20 dkg mortadella
2 marék rukkola
3-4 ek. pesto
Elkészítési idõ: 30 perc
Sütési hõfok: grill 200-220°
Sütési hõfok: grill 200-220°
A tészta összegyúrásával kezdem: egy dagasztógép edényébe öntöm a búzadarát, a lisztet, közepébe jöhet a cukor, az élesztõ, a kefír és ezeket villával összekeverem, lazán összedolgozom és adok hozzá egy kevés vizet. Amikor tejfölsûrûségû a massza a liszt közepén akkor elkezdem dagasztani a tésztát. Keverés közben hozzáadom az olívaolajat és a sót, valamint a maradék vizet és alaposan kidagasztom, majd hagyom duplájára kelni, ami 2-2,5 órába telik. Ha megkelt, lisztezett felületen négybe vágom (én hat lepényt készítettem belõle), bucikat gyúrok belõle, letakarom és duplájára kelesztem a bucikat. A sütõt maximum fokozatra állítom és belehelyezek egy kerámiaedényt, pl piteformát, ennek a tetején sütöm meg a pizzaformájúra nyújtott korongokat, amiket sütés elõtt megszórok sóval és kakukkfûvel és pár perc alatt készre sütök.
Meglocsolom olívaolajjal, rámorzsolom a ricottát, pár levél rukkolát, mortadellát és adok rá egy kevés pestót.