Olasz húsgolyós tagliatelle

2014-05-12

sponsored links

A rajzfilmekben mindig olyan spagettit esznek, amiben húsgolyók vannak. Épp minden volt itthon egy kis olasz ételhez, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálom milyen az, ha a darált húst nem a paradicsomszószba rakom, hanem kis húsgolyók formájában keverem az ételhez. A végeredmény elég látványosra és finomra sikeredett.

Hozzávalók

fél kiló sertés-marha darálthús
egy nagy marék friss bazsalikom
egy nagy marék friss petrezselyem
egy nagy marék friss oregánó
2-3 gerezd aprított fokhagyma
3-4 kanál zsemlemorzsa
egy nagy paradicsomszósz
egy fej vöröhagyma
koktélparadicsom
rukkola
sajt (a legjobb a parmezán)
tagliatelle tészta




A húst összekeverem a zsemlemorzsával, a finomra vágott fûszerek és fokhagyma felével. Hideg vizes kézzel kis golyócskákat formálok belõle, amiket kevés olajban ropogósra sütök. Mintha minifasírtokat csinálnék.
Míg a golyócskák sülnek elkészítem a paradicsomszószt és felrakom fõni a tésztavizet.
Az apróra vágott vöröshagymát olíva olajon megdinsztelem, majd rárakom a félbe vágott koktélparadicsomokat és a maradék fûszert. Mikor a paradicsomok megpuhultak felöntöm paradicsomszósszal és az egészet kis lángon összefõzöm. Utólag még egy kis bazsalikommal és oregánóval ízesítem, ha nem elég fûszeres. A kisült golyócskákat összekeverem a szósszal.
A megfõtt tésztát leszûröm és egy hõálló edénybe öntöm, majd elkeverem a paradicsomszószos golyócskákkal és a friss rukkolával. Sajtot reszelek a tetejére és 200 fokos elõmelegített sütõben kb. 10 perc alatt összesütöm.







Folytats a blogon ... panelgastro.blogspot.com/2014/05/olas...

sponsored links

Keres?s