Olasz fõzõ lecke, antipasti, avagy isteni elõételek
sponsored links
Nagyon jó volt a fõzõ suli, remek séf koordinálja csetlés botlásainkat, a társaság is jó és az elsõ órán mennyei elõételeket készítettünk!
Készítettünk sok-sok finomságot, mint például az elmaradhatatlan bruschettát paradicsommal és mozzarellával, majd hideg rizs salátát, grillezett zöldségek, töltött fekete kagylót, borjú sültet, tonhalszósszal, szóval színes a paletta!
Többségét persze már készítettem a fenti ételeknek, de nagyon sok olyan praktikát tudtam meg, amitõl sokkal ízletesebbek lettek az ételek, mint itthon! A kevesebb több elvét alkalmazva, nincsenek agyon fûszerezve az ételek, ami azért is jó, mert a húsnak, hús íze, a zöldségeknek zöldség íze van és mennyivel jobb, mint amikor agyon szórom mindennel! Az olasz konyha ilyen szempontból egyébként is a naturalista vonalat képviseli, hiszen a hangsúly a friss, és természetes, jó minõségû alapanyagokon van, amit a föld ád nekünk, azt együk vallják a dél olaszok, na persze kíváncsian várom, hogy a téli Magyarországon hogy fogja megvalósítani a Chef Parade csapata, e remélem sikerül, eddig tökéletes minden....:-)
Most pedig jöjjön a lényeg:
Hozzávalók ( 2 személyre):
hideg, másnapos fõtt rizs kb. negyed kg
kevés olívaolaj
fél fej lilahagyma, megsózva (amit hagyunk állni, hogy
puha legyen)
pár szem olívabogyó ...