Olajbogyós tökehal
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre: 2 db. kisebb tõkehal, 2 paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál fekete olajbogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 evõkanál olaj,1 lime, só, bors
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, megmossuk és 3-4 darabra vágjuk, enyhén sózzuk, borsózzuk. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félidõben hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsózzuk, felöntjük egy kevés vízzel és összeforraljuk. A halat sütõtálba tesszük és ráöntjük a paradicsomos mártást, megszórjuk az olívabogyóval meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, tetejére pár lime szeletet teszünk és forró sütõben, 30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a kifacsart lime levével és penne tésztával kínáljuk.