OLAJBOGYÓS MARHANYELV PARADICSOMSZÓSZBAN
sponsored links
Klasszikus étel az ország déli részérõl, tudtommal az oltyánok nagy kedvence, amit átvett az erdélyi konyha is. Lehet enni hidegen, melegen, sokan elõételnek, mások fõételnek tálalják. Megállja a helyét vacsoránál, ebédnél egyaránt.
Gondoltam, itt az ideje, hogy életemben elõször én is elkészítsem, hisz a marhanyelv a nagy kedvenceim közé tartozik.
Vettem egy csodaszép marhanyelvet, amit alaposan megmostam és kuktába tettem kiskanál szemesbors, 3-4 babérlevél és egy kanál só társaságában, majd felöntöttem hideg vízzel.
Majdnem egy óra fõzésre volt szükség, hogy a nyelv megpuhuljon.
A lébõl kivéve még melegen megtakarítottam a bõrétõl, majd szép, félcenti vastag szeletekre vágtam.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra kockáztam és üvegesre dinszteltem kevés olajon. Ráöntöttem fél liter ...