OLAJBOGYÓS MARHANYELV PARADICSOMSZÓSZBAN

2012-04-13

sponsored links


Klasszikus étel az ország déli részérõl, tudtommal az oltyánok nagy kedvence, amit átvett az erdélyi konyha is. Lehet enni hidegen, melegen, sokan elõételnek, mások fõételnek tálalják. Megállja a helyét vacsoránál, ebédnél egyaránt.
Gondoltam, itt az ideje, hogy életemben elõször én is elkészítsem, hisz a marhanyelv a nagy kedvenceim közé tartozik.
Vettem egy csodaszép marhanyelvet, amit alaposan megmostam és kuktába tettem kiskanál szemesbors, 3-4 babérlevél és egy kanál só társaságában, majd felöntöttem hideg vízzel. 
Majdnem egy óra fõzésre volt szükség, hogy a nyelv megpuhuljon.
A lébõl kivéve még melegen megtakarítottam a bõrétõl, majd szép, félcenti vastag szeletekre vágtam.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra kockáztam és üvegesre dinszteltem kevés olajon. Ráöntöttem fél liter ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/04/olajbogy...

sponsored links

Keres?s