Oladuski - orosz joghurtos palacsinta
sponsored links
A legjobb barátnõm orosz származású anyukájának, Klári néninek a fõztjébõl elég sokat volt szerencsém kóstolni a fõiskolás éveim alatt. Sok, tanulásnak álcázott órát töltöttem náluk, de családi eseményeken is sokszor részt vettem. Mivel nagy vendégjárás zajlott ott, a konyhában szinte mindig éppen készült, vagy elkészült valami. Az oladuskiról azonban valahogy lemaradtam, vagy legalábbis nem rémlik, hogy valaha találkoztam volna vele. Talán azért, mert mint kiderült, ezt reggelire készítették. Mostani beszélgetésekben azonban újra felbukkant, és kiderült, hogy Klári néni a legjobb barátnõm azóta megszületett kislányának, Zsófinak is szokott oladuskit sütni reggelire. Oroszországban cukrozott sûrített tejjel locsolták meg, vagy édes tejföllel.
Az oladuski tulajdonképpen egy joghurtos palacsinta, és az elkészítése rendkívül egyszerû.Eredetileg kefírrel is készül a tésztája, én natúr joghurtot használtam. Lágy,krémes és könnyû, nem túl vastag palacsinta a végeredmény. Mézzel és vaníliával kikevert joghurtot és szõlõlekvárt (Enni jó, Wamp-ról) adtam hozzá.
Oladuski
Hozzávalók (22 darabhoz)
4,5dl natúr joghurt
1 tojás
4 dkg cukor ...