Okos szalagos fánk

2013-07-25

sponsored links

IMG_5032.jpg

Fánkot sütni márpedig júliusban kell, de legalábbis akkor érdemes. A szakácskönyv elõvételétõl számított negyvenedik percben készen volt az elsõ négy fánk, amit egyszerre sütöttem, és amit követett még vagy negyven. Mert négynek ugye nem áll neki az ember. Amúgy meg ha a lángos elfogadottan nyári strandkaja, akkor ilyen alapon a fánk miért nem?

Soha nem fogom elfelejteni, hogy a nyári szünidõben a mi Ómikánk, (nagymamánk) attól függõen, hogy mi volt éppen kéznél, vagy mihez volt kedve, vagy egy óriási vájling meggyes gombóccal, vagy fánkkal várt minket, amikor megérkeztünk a szünidõre. Bár csak ketten nyaraltunk a tesómmal nála, mindig annyit készített, hogy az érkezésünkre átszaladó szomszéd gyerekeknek, és barátoknak is jusson. Tõle tanultam, hogy fánkot nyáron kell sütni, mert negyed annyi idõ és energia, mint a februári farsangi szezonban.

Kitéve a melegre, 20 perc alatt megkel a tészta, télen ugyanez minimum a duplája, de inkább több, mert a deszka úgyis hideg, és a tészta összeesik rajta, és újra kell kicsit keleszteni. Nyáron nyitott ajtónál-ablaknál hamar ki lehet ûzni a szagot, télen az olajszag bennmarad, akkor is, ha a szagelszívót csúcsra járatjuk, és szellõztetni sem szoktunk ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2013/07/25/oko...

sponsored links

Keres?s